Waterleidingbuizen en vloerverwarming in badkamer

Capriolo

  • #1
Hallo beste mensen,

ik ben een nieuwe badkamer aan het zetten en heb bij een aantal dingen wat hulp nodig (eigenlijk meeste dingen denk ik :-) )


Nu ben ik druk bezig om nieuwe waterleiding buizen aan te brengen , maar die moeten naar de andere kant van de kamer. Nu was ik van plan om dit over de vloer te doen omdat de vloer toch moet worden opgehoogd (een 8-10 cm) ivm de vloerverwarming die er moet komen. maar hoe zit het met het water voor de douche en wasbak?

Voor de warmwaterleiding zal het geen probleem zijn denk ik die vloerverwarming, maar wat met koudwater, gaat dat ook opgewarmd worden, ( ik neem aan dat dit een probleem is met bijvoorbeeld legionela). is dit daadwerkelijk een probleem?

ik heb ergens gelezen dat de warmwaterbuis en koudwaterbuis een 20 cm van elkaar verwijderd moeten zijn ivm legionella... klopt dit? ( momenteel is dit bij mij een 40 cm)

bedankt,
Cor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zowel warm als koudwaterleiding horen niet in onder vloerverwarming, voor het warme water geldt dat dit, liefst zo snel mogelijk, moet afkoelen en dat lukt niet onder een vloerverwarming.
De temperatuur van beide leidingen blijft met vloerverwarming veel te hoog om veilig te zijn en veel te laag om legionellabacteriën te doden, m.a.w. een ideale kweekvijver.
 

Capriolo

  • #3
@ Jan : Bedankt voor de info. Dat wordt dus een sleuf frezen in de muur...

Maar goed dat dit forum er is.... :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu