Waterleiding nieuwe keuken

Elco-os

 • #1
Hallo klussers,

Binnenkort komt er een nieuwe keuken en daarvoor moet o.a de waterleiding ietsjes verlegd worden. Bij de keukenkraan worden de volgende stopkraantjes geleverd:


Nou vroeg ik me af hoe het gebruikelijk is om deze aan te sluiten. Moet ik op de muur een muurplaat voorzien waar deze kraantjes ingedraaid worden (en zoja, welke diameter draad), of moet ik gewoon een knietje gebruiken waarna deze kraantjes erop gekneld worden?

Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Commerciële link vervangen door het betreffende plaatje.
  Dit soort links zijn niet gewenst op Klusidee.
  Omdat je nieuw bent heb ik het even voor je vervangen. :D
  Zie ook de forumregels.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Om op je vraag in te gaan, deze uitvoering heeft een knelkoppeling die je gewoon op een leiding klemt.
  Dus als je de leiding toch moet verplaatsen eindig je dus met deze kraantjes op de leiding in de buurt waar de kraan komt.
  Vanaf de stopkraantjes kan je verder met een vaste leiding 10mm, dan gebruik je de wartel en de ringetjes op de foto. Of je zet er gelijk een flexibele aansluitslang met 3/8" of 1/4" aansluiting op.

  Een en ander hangt af van de uitvoering van de kraan op je keukenblok.
   

  Mark1986

  • #4
  Ik loop met dezelfde vraag rond. Aangezien de kraantjes pas geleverd worden bij de keuken en ik van te voren het water en dergelijke op de juiste plaats wil leggen vraag ik me af of ik ze in de tussentijd moet afdoppen ofzo.

  En kan diegene die de keuken plaatst deze dan verwijderen en op dezelfde leiding deze kraantjes plaatsen zonder lekkage door beschadigingen van de vorige knelring?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu