Waterleiding met knelstop en dichtsmeren met stuc

Ronlux

  • #1
Beste klussers,

In mijn oude keuken waren er 2 aparte waterleidingen op twee verschillende muren., 1 leiding voor de vaatwasser en een aparte voor de kraan. Ik vermoed dat een oude kachelaansluiting is gebruikt als leiding voor de vaatwasser (de kachel zit er niet meer) . Nu met de nieuwe keuken is er een T-splitsing gemaakt in de leiding van de kraan waar nu ook de aanvoer voor de vaatwasser is gemaakt.

Nu zit ik moet de 'oude' waterleiding van de vaatwasser. Deze is inpandig en geen idee en kunnen vinden waar deze op de hoofd water aansluiting zit (deze oude waterleiding is nog steeds verbonden) Ik heb er een knelstop opgezet en wil deze in de muur gaan stucen. De nieuwe keuken komt hier dus je ziet er niets meer van.

Mijn vraag is of dit zomaar mag en goed gaat. Kan ik dit zo laten zitten en gewoon dichtstucen. Zie foto van hoe het nu zit, knelstop heb ik rechts gemaakt

Alvast bedankt

20210611_215406 (1).jpg
 

ABCDE

  • #2
Twee keer nee. Knelkoppelingen niet wegsmeren. En geen dode uitlopers in de waterleiding.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Nee dat kan zo niet. Je mag geen dood stuk leiding hebben met stilstaand water erin. In de muur ook solderen en niet knellen.
 

Ronlux

  • #4
Heren, dank je wel voor jullie advies, hier was ik al bang voor na het lezen van oudere berichten op het forum.
Enig idee / tips hoe ik dit het beste kan gaan aanpakken ? Ik ga vandaag onder het huis kijken of ik toch niet iets kan vinden. De keuken wordt as woensdag geplaatst dus we geen weer lekker een stressvol weekend in want ik moet dit gewoon fixen dit weekend.

Alvast bedankt voor jullie snelle antwoord
 

ABCDE

  • #5
Leidingzoeker. Radio leidingzoeker. Endoscoop. Mogelijkheden te over.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu