Waterdichte wartel voor meetcel

Collinh

  • #1
Voor het bouwen van een meetcel heb ik wartels nodig. In de meetcel wordt voortdurend water gepompt met een minimale druk. De pomp die ik hiervoor gebruik pompt 1200 p/u Doorsnede meetcel 75mm met een lengte van 130mm met een in- en uitblaas. Nu wil ik aan de bovenzijde een wartel inbouwen om het mijn ph elektrode vast te zetten en heb daarvoor een waterdichte wartel nodig. De electrode wordt regelmatig gecontroleerd.

Ik dacht hiervoor een wartel ip67 te willen gebruiken.
zijn deze waterdicht!

Omdat de electrode regelmatig gecontrolleerd moet worden zou het nog mooier zijn als ik de electrode gelijk waterdicht wordt. M.a.w. een soort afsluiter.
Iemand een idee toevallig.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die is waterdicht, IP68 zou beter zijn, die is druk waterdicht.

Het laatste deel begrijp ik niet.
 

Collinh

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Omdat de elektrode regelmatig uit de meetcel wordt gehaald moet ik de pomp stil zetten zodat het water niet in beweging is in de meetcel en het water niet uit de opening van de elektrode houder komt.

Nu zou het mooi zijn dat de pomp gewoon blijft draaien en ik de elektrode eruit kan halen zonder dat er water uit de opening stroomt. Elektrode verwijderd opening gaat "automatisch"dicht. Elektrode moet gemakkelijk terug te plaatsen zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
In zwembaden doen we dat met een kogelkraan.

De elektrode zit in een buis door de kogelkraan in het water, moet je iets doen met de elektrodes of injectors dan draai je de wartel iets los je trekt de electrode iets op zodat je de kogelkraan kan sluiten, de elektrode is dan drukloos en kan verwijderd worden.

Je kan ook 2 kranen plaatsen voor en na de meetcel, circulatie stopt dan wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu