Waterdemper werkt na 3 dagen niet meer

Peter Amsterdam

  • #1
Ik woon in een appartement op 2 hoog met in de kelder een DP hydrofoor. Waarschijnlijk sinds de vervanging van die hydrofoor hebben wij op nog niet te definiëren momenten last van een soort ratelende waterslag (harde knallen) die niet uit ons appartement komt. Metingen door DP en loodgieters leveren niets op. Hydrofoor meters geven tussen 4-5,5 Bar aan. Ten einde raad hebben we een waterdemper direct na de watermeter hier in het appartement geplaatst en dat hielp! Wel 3 dagen.. en nu knalt de waterleiding weer verschillende malen per dag. Iemand enig idee hoe toch van deze herrie af te komen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De druk op de leiding is vrij hoog, probeer het eens met 3,5 bar afslagdruk.
Controleer ook de terugslagklep bij de watermeter op lekkage.
 

Peter Amsterdam

  • #3
Dank Jan, mijn vermoeden is dat de druk sinds vervanging idd ook hoger is. Watermeter is al een keer vervangen. Toen was de herrie ook een paar dagen weg. Mijn vermoeden is dat door de hoge druk toen ook na een paar dagen de klep defect is gegaan. Ik zie geen lekkage
 

Lampje45

  • #4
Kan het zijn dat het luchtbuffer, wat in de hydrofoor moet zijn niet op orde is?
Want juist dat luchtbuffer zou de waterslag op moeten vangen en is veel groter als wat je van een slagdemper mag verwachten.
Ik vraag me trouwens af of een slagdemper vlak na de meter wel werkt, volgens mij moet die zo hoog mogelijk moeten zitten, en in de buurt van de veroorzaker van de klap (bijv. magneetventiel wasmachine die snel sluit)
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Bij 4-5,5 bar kom je al in de buurt van de drukinstelling van inlaatcombinaties. Die zijn meestal tussen de 6 en 8 bar. Het is niet ergens een inlaatcombinatie van een CV-ketel of boiler die staat de klapperen om de overdruk kwijt te raken?
 

Peter Amsterdam

  • #6
Bij de ingang van de waterleiding hier in huis hoor je de leiding gewoon trillen en knallen als de druk weer (tijdelijk) te) hoog is. Zou het veroorzaakt kunnen worden door een buur boven of onder? Ik vraag dit omdat andere bewoners niet of nauwelijks herrie ervaren (voorzover bekend 1 andere van 30, 3 woonlagen), dus probeer de oorzaak dichtbij te zoeken.
 

Lampje45

  • #7
Het kan overal zitten want water is niet samen persbaar en de botsingsenergie van stromend water wat in een klap gestopt wordt, zal trillingen veroorzaken op punten waar de leidingen niet voldoende vastzitten en de ruimte hebben om te trillen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu