Water naar mijn schuur brengen vanaf buitenkraan?

Gebruikersnaam1001

  • #1
Wij gaan een douglas houten schuur laten bouwen en ik wil daar graag een spoelbakje in en een buitenkraan op aanbrengen. De schuur wordt ongeïsoleerd gebouwd waarna ik hem zelf wil isoleren. Hij blijft onverwarmd en de vloer betreft een tegelvloer op zand.

Op dit moment heb ik een buitenkraan aan de achtergevel van het huis. Mijn huis heeft helaas geen kruipruimte.

1. Hoe krijg ik water vanaf mijn huis naar mijn schuur?

2. Hoe ga ik om met bevriezingsgevaar, kan dit überhaupt?


1635583829542.png
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Isoleren heeft geen zin als je toch niet gaat verwarmen. Het duurt hooguit een dag langer voor het in de schuur net zo koud is als erbuiten.

Als je de leiding echt nergens kunt oppikken, zou je wellicht buitenom een nieuwe leiding kunnen leggen vanaf de watermeter?

Anders de buitenkraan verwijderen en vanaf daar verder borduren, al is dat minder mooi. Je moet de leiding in de winter afsluiten en aftappen.
 

Gebruikersnaam1001

  • #3
@Vonken_trekker ik had gehoopt dat het beperken van snelle schommelingen in temperatuur condensatie op zaken als mijn gereedschap voorkomt en het in het algemeen wat behaaglijker maakt in de schuur.

Als dat niet zo is dan is het inderdaad weggegooid geld.

Overigens bestaat er een kans dat ik er in de toekomst een thuiswerkplek in wil maken (aparte ruimte). Die zou ik dan alsnog willen isoleren en verwarmen.
 

Lampje45

  • #4
Condensatie alleen is niet het probleem van het roesten van gereedschap, ook gewoon de vochtige omgeving in een schuur zal het gereedschap aantasten.
Ik heb al mijn gereedschap binnenshuis, dan kun je het vochtgehalte in de hand houden.
En blijft gereedschap goed.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
moet je altijd water hebben ?
je kan ook iets maken dat je gewoon aansluit op die buitenkraan als je water wilt?
 

Gebruikersnaam1001

  • #6
@Boertje125 wat een goed idee! Het water in de schuur zullen we niet vaak nodig hebben maar na klussen of grondig tuinieren is het wel lekker om je handen daar te wassen ipv in de keuken of bij de buitenkraan.

Kan natuurlijk water aanleggen in de schuur en dan een slang tussen de schuur en de buitenkraan die ik alleen aansluit wanneer ik daar water nodig heb.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Aftakken van die buitenkraan is in ieder geval nog niet zo simpel. Het is een vorstvrije kraan, achter de knop zit een lange spindel en de daadwerkelijke afsluiter zit aan de binnenzijde van de muur. Kortom er staat helemaal geen druk op de kraan tenzij je hem open draait.

Wat zit er aan de binnenkant bij deze kraan? Is de aansluiting helemaal weggewerkt in een mooie gestucte muur of komt het wellicht achter een keukenkastje ofzo uit?

Zit er aan deze zijde van het huis geen ander punt waar je water af kunt takken, zoals een (bij)keuken, CV-ketel, wasmachine of toilet?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #8
Als je denkt over een thuiswerkplek, zoals je schrijft, lees dan ook dit topic, zitten een aantal relevante issues in:
Werkplek schuur | KLUSIDEE.NL

Met zo'n ongeisoleerde vloer blijf je sowieso vocht en condensproblemen houden en kun je gereedschap en andere materialen eigenlijk niet permanent opslaan. Ook met een geisoleerde vloer maar zonder permanente verwarming / klimaatbeheersing blijft het problematisch. En dat laatste krijg je in een schuur eigenlijk niet voor elkaar.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu