Water in kruipruimte - is dit een probleem?

Jeroenpol

  • #1
Hallo

heb net in mijn nieuwe woning de parketvloer eruit gesloopt.
deze zat vast op houten regels die op de zandcement deklvloer vast zaten met daartussen tempex platen van 2 cm dik. nu kwam ik ook mijn kruipluik tegen. toen ik deze opendeed zag ik DAT ER WEL 10 CM. WATER IN DE KRUIPRUIMTE STAAT!

is dit een probleem?
mijn vloer is fbi geïsoleerde betonplaat met daarop een zandcement dekvloer. ik ga hier nu laminaat op leggen. is dit verstandig?

gr jeroen
 

Jeroenpol

  • #2
Bijna vergeten er waren ook hele lichte vlekjes van schimmel onder de tempex platen niet overal hoor. zou dit komen door die tempexplaat of door het vocht in de kruipruimte.

groetjes jeroen
 

Ruben_S

  • #3
Als je wilt weten of het optrekkend vocht is of neerslaand vocht, kun je het proberen te testen. Je legt er folie tegen aan en wacht af, en bekijkt om de zoveel dagen, of er vocht aan de boven kant of de onderkant van het plastic zit. Omdat het aan de onderkant van de platen zit, vermoed ik dat het optrekkend vocht is.

Vocht in de kruipruimte lijkt me niet ideaal, ik zelf zou mischien de buren vragen of de brandweer of er meer van dit soort problemen in de buurt zijn. Maar als het opkomend grondwater is en je zit op het maaiveld, dan kun je blijven pompen. Als je huis op palen is gebouwd, is dat water nodig om de palen te reserveren van rot. Als er zuurstof bij je fundering komt, gaat ie juist rotten, dus dan werkt het water preserverend.

Als het optrekkend vocht is, kun je de muur of vloer, behandelen met harsen. En zo alle porrien dichten zodat er geen vocht meer opkomt. Dit kun je zelf doen, wat een rotkarwij is en lang duurd, maar ook door een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren. Die kunnen dat ook onder druk doen en dus sneller. Het kost wel wat centen en eigenlijk alleen interessant als je een monumentaal pandje wilt behandelen. (denk ook aan mischien subisidie enz..)

Als het neerslaand vocht is, zul je iets aan de ontluchting bovenshuis moeten doen mischien. Maar wellicht is het behandelen van de zaak met een schimmel werend middel al een hele snlle oplossing. En kun je de vloer nog eens behandelen met anti-vocht middel van alabestine. Voor vochtige ruimtes. Dan smeer je 2x in en sluit ook alle vocht af.(dit kan ook prima werken dus als je minimale last hebt van optrekkend vocht) :mrgreen:
 

Jeroenpol

  • #4
Het is grond water de buren hebben er ook last van.

ik zat zelf te denken aan bodem isolatie. je hebt van die achtjes vormige tempex deeltjes die spuiten ze onder de vloer en blijft drijven op het water. dit houd het optrekkende vocht tegen.

is dit wat? heeft iemand hier ervaring mee?

gr jeroen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De enige definitieve oplossing is drainage onder vloer.
 

Jeroenpol

  • #6
Er zit een drainage buis onder de fundering maar als het grond water hoger is heeft dit geen effect.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Dat begrijp ik niet, de drainage loopt toch naar het riool ?
 

Jeroenpol

  • #8
Ja heb je gelijk in dan zal deze wel vol geslibt zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
De parket vloer heeft het de nodige jaren uitgehouden de houten regels waren waarschijnlijk ook nog in goede conditie waarom zou de laminaat vloer dan problemen gaan geven.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu