Water in de kelder - advies

Suvars

  • #1
Hallo allemaal,

Hopelijk kan iemand mij wat tips geven. Ik heb een jaren 50 rijtjeshuis in Amsterdam Noord. Gefundeerd op 'staal'. Ik heb twee vragen.
1-Wat precies het probleem is weet ik niet, maar er komt grondwater in de kelder, dus is deze niet waterdicht.
De muren van de kelder zijn (lijken) droog, het water komt dus van ondere binnen. Ik heb in de natte periodes regelmatig water aangetroffen.
Een stuk hout dat meegemetseld was op de keldergrond, is inmiddels verrot door het vocht en nattigheid. Nu zie je een rechthoekig 1 cm diep kuiltje ( dus geen gat ), uit dit kuiltjegat komt grondwater omhoog.

Ik heb plan om aan de buitenkant van de kelder een meter open te graven tot onderkant van fundering, maak deze onderkant van de fundering schoon en vul de zwakke punten met purschuim.
Wat zijn mogelijke oplossingen voor dit probleem?

2-De woning is tijdje geleden geisoleerd: buiten muren met 2 cm dik piepschuim en specie boven op. Wat opvalt is dat de isolatie niet is doorgetrokken tot aan de onderkant van de fundering.
Of dit bewust is gedaan, geen idee?
Ik wil met hetzelfde materiaal isolatie doortrekken tot onderkant van de fundering waardoor koude brug weg is en fundering vocht vrij is. Is dit een goed voorstel?

Ik wil graag advies voor mijn twee vragen.
Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan bij een fundering op staal niet zomaar de kelder vrij graven. Overleg dit met een constructeur :!:

Wat precies wil je bereiken door het opvullen met PUR? Ik krijg al kriebels als ik er aan denk :roll:

Over het isoleren: Een ongeisoleerde kelder is altijd een koudebrug. Teken eens het detail van hoe het nu zit. Is de hele (vrijstaande?) woning onderkelderd?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Als er zichtbaar water door komt, dan is er sprake van een gat. Er staat waterdruk op de kelderwand en keldervloer. Deze "waterkolom" zal permanent water door de zwakke plek persen.

Enige remedie is om dit deel en de grond er achter te laten injecteren door een specialist.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu