Water/druk verlies Valliant VHR18-22c

Tverbeek

 • #1
Sinds 5 jaar heb ik een Valliant VHR18-22C combi ketel. Het probleem dat ik afgelopen jaar heb is dat ik om de twee maanden de CV-ketel moet bij vullen met water.

Wat ik heb geconstateerd is dat er nogal veel water uit het condens pijpje loopt als de ketel in bedrijf is. Is dit normaal ?

Ten tweede lekt het overstort ventiel dat op de water toevoer is aangesloten een heel klein beetje water, zo nu en dan een druppeltje. Is dit normaal?

Voor de rest is er nergens een lekkage te bespeuren en alles werkt naar behoren.

Mijn vraag is dus wat er mis met mijn CV-ketel?, lek expansievat?, etc?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beste Tverbeek,

  Als ik met de zoekfunctie van dit forum zoek naar de woorden "overstort" of "overstortventiel" dan kom ik heel veel informatie tegen over (kleine) problemen met dat ding. In de sticky staat dat je eerst even op het forum moet kijken... :(

  Hieronder heb ik één van die berichten gekopieerd.
  antwoord 14-02-2005
  Als dat ding inderdaad continue druppelt zou dat best eens de oorzaak van het drukverlies kunnen zijn, maar kunnen natuurlijk daarnaast nog andere oorzaken zijn. De oorzaak is meestal wat vuil tussen de afsluiter van het overstortventiel.

  Als ik jou was zou ik niet te moeilijk doen over dat ventiel, zo'n ding is helemaal niet duur en te koop bij elke goede dhz zaak!

  Voor het vervangen wel het systeem leeg laten lopen tot ruim onder het niveau van dat ventiel, en bij het vervangen even wat gastape of hennep gebruiken voor de afdichting!


  Over het condenspijpje kan ik niets zeggen, maar dat heeft lijkt me niets te maken met drukverlies in de leidingen...
   

  Mik

  • #3
  Het druppelen uit de condens afvoer is normaal tijdens cv of ww bedrijf, het is een hr ketel en die moet zijn condens water kwijt.
  Je zou het toestel is goed bij moeten vullen, toestel flink opstoken, stekker er uit halen en dan het over loopslangetje van de condens afvoer in een emmer hangen. Afvoer slang even uit laten druppelen en dan pas in de emmer en dan de volgende ochtend in de emmer kijken of er water in zit.

  Is dit niet het geval probleem in de installatie zelf, en anders de wisselaar van de ketel. Zelf pers ik door middel van een perspomp ketel of installatie om te kijken waar het probleem zich bevindt, dit is de enige en juiste manier.
   

  Mik

  • #4
  Ik vergat nog te melden dat het exspansie vat is te controleren door deze los te nemen(eerst installatie aftappen). Als deze los is effe schudden, hoor je water klotsen of is het vat erg zwaar is deze defect en dient deze samen met het overstort ventiel vervangen teworden.
   

  Petje

  • #5
  Maar een lekke warmte wisselaar van een solide, heb ik nog niet meegemaakt!!
   

  Mik

  • #6
  Klopt, ik ook nog niet maar moet toch wat opties geven en het is makkelijk om op deze manier iets uit zoeken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu