Veel druk verlies en nergens water

Zoute droom

  • #1
Ik ben Gerben uit Krommenie.
Ik heb soort gelijk probleem, veel druk verlies en nergens water te vinden, dus na het lezen denk ik met mijn drukketel en overloopventiel te maken te hebben.
Andere bijkomstigheid waarvan ik niet weet waar het thuis hoort en mogelijk hiermee te maken heeft is:
Soms hoor ik bij de ketel en afvoer naar buiten(rookgasafvoer geloof ik) een soort brom geluid of stoomfluit achtig geluid. zelfs buiten te horen.

vlak daarna hoor ik een soort schakeling in de ketel en slaat hij aan, wat hij dan doet weet ik niet maar ik hoor een geklik(geschakel en daarna activiteit in de ketel.

Vraag, kans op de ketel en overdruk...of iets anders.

Leidingen onder het huis zien er bij de koppelingen wel wat verweerd uit maar vocht kan ik niet ontdekken, zowel bij warme als koude staat niet. Help...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Laten we dan eens beginnen:
Wat voor merk en type ketel heb je?
Hoe oud?
Laatste onderhoud?
 

Xr8

  • #3
Brom, stoomfluit geluid is bijna altijd een foutieve afstelling van de gas/luchtverhouding. Toestel laten afstellen. Wat betreft expansievat en overstort ventiel, even zoeken op het forum is minstens 1000 keer beschreven.

Succes.
 

Zoute droom

  • #4
Door de eerdere behandeliongen van dit probleem ben ik ook op het idee gekomen het vat en ontluchting...na te kijken..
Kap er af gehaald, :shock: slangeklem waarmee de slang vast zit(zat) compleet vergaan, direct monteur gebeld, lag veel roest water inde kap en sporen van eerder lekkage, denk dat dat de boosdoener s. zullen het morgen weten.
Verder, topic kapen? geen idee wat je bedoeld wat ik fout heb gedaan, heb gewoon op antwoord geklikt na het lezen van het onderwerp over druk vermindering.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu