Water afvoer

tammie2020

  • #1
Hoi,

Sinds een week loopt het water tijdens het douchen niet zo snel weg en ontstaat er een kleine zwembad, ik moet de douche uitzetten en wachten tot het weer weg is zodat ik kan verder douchen. Normaal gesproken is het half verstopt en giet ik er wat HG vloeibare ontstopper in en is het na een nachtje slapen zo goed als opgelost. Echter heb ik het putje nu 2x met HG gevuld en goed gespoeld met water maar tijdens het douchen helaas nog steeds hetzelfde probleem.

Heeft er iemand hier verstand van?

Alvast bedankt.

Groetjes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kun je de binnenwerk van het putje er niet uithalen en dat schoonmaken?
Is meestal veel effectiever dan ontstopper gebruiken.

Plaats eens een foto van dat putje.

En anders zou er verderop een (beginnende) verstopping kunnen zitten...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Anders een ontstopping bedrijf bellen
 

tammie2020

  • #4
Financieel gezien komt niet goed uit een ontstoppingsbedrijf te bellen. Betreft de binnenwerk van putje schoonmaken, kan ik dat doen met een ontstopper/veer gebruiken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
zoals eerder gevraagd werd plaats foto van binnen werk van het putje zonder deksel?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Hoe lang het duurt voor dat het water gaat stijgen in de douche kan een aanwijzing zijn waar of hoe ver de verstopping zit. Stijgt het water direct kan een veer helpen duurt het behoorlijk langer zou ik onderzoeken of je via een andere weg bij de verstopping kan komen.
 
  • Like
Waarderingen: Marcn.88

tammie2020

  • #7
Ik heb na het schoonmaken van mijn huis een emmer water met schoonmaakazijn en bleek erin gegoten, het heeft iets in het putje opgelost waardoor er geen verstopping meer is. Best gek maar ben blij. Bedankt voor jullie reacties.

Groeten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik hoop dat je die schoonmaakazijn en die 'bleek' niet tegelijkertijd in die emmer of in dat putje hebt gegoten. Want het mengen van chemische middelen kan soms vreemde reacties teweeg brengen. Juist met (chloorhoudend) bleekmiddel in combinatie met andere middelen (bijv. azijn, ammoniak) loop je kans een uiterst giftig, bijtend of explosief mengsel te creeëren, met mogelijk ernstige gevolgen. Is geen flauwekul! Dus indien je meerdere middelen gebruikt, dan tussendoor altijd met veel water het vorige middel wegspoelen.

Zie bijvoorbeeld deze site of google zelf met schoonmaakmiddelen mixen.
 

tammie2020

  • #9
Beste Kees,

Bedankt voor uw reactie. De emmer bevatte voornamelijk water met wat azijn en beetje bleek. Goed weggespoeld met water.

Groet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu