Water achter rolluik

Nickb

  • #1
Hallo,
Met de regenachtige zomer had ik opgemerkt dat wanneer het regent en het rolluik volledig dicht is, er alsnog water valt tussen lammelen en kozijn. Het lijkt dat regenwater achter de bak naar beneden druppelt. Ik zag dat er wel een schuimband geplakt is maar het niet is afgekit.

Ik vroeg me af of dit 'conform' is? Ik ben bang dat in de winter het gaat vriezen achter de bak en de lammelen.
Het is door een bedrijf geïnstalleerd, ik weet dat dit niet helemaal conform de forumregels is maar voordat ik contact opneem zou ik graag willen weten of dit normaal is.
Ik zou het erg op prijs stellen als iemand mij kan helpen.

Bedankt,
Nick
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het minste wat je kan doen is kijken of de bovenkant van de kast een afschot heeft naar voren toe.

Dat bevriezen zal wel meevallen. Het moet erg koud worden wil de buitenmuur dusdanig koud worden dat deze bevriest, tenzij die muur super goed is geïsoleerd.
 

Timmiteh

  • #3
Een rolluik is in de basis een product voor buitengevels. Het “schuim band” wat jij benoemd is compri- of ook wel zwelband genoemd. Ondanks dit enigzins een water/tocht werende functie heeft wordt dit gebruikt om de buitenzijde van de geleiders en de bak af te plakken zodat de verduisterende functie van je rolluik optimaal is.
Water/vocht achter een rolluik is niets raars. Het is zonwering, geen regenwering. Rolluiken af kitten langs de bovenzijde tegen een (ik ga uit van) stenen muur wordt een bende en gaat naar verloop van tijd smetten en loszitten. Nu kan eventueel vocht nog weg achter je bak vandaan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Timmiteh schreef:
wordt dit gebruikt om de buitenzijde van de geleiders en de bak af te plakken zodat de verduisterende functie van je rolluik optimaal is.
Waar haal je dit vandaan? Een gesloten celband hoort gewoon waterdicht te zijn.
 

Timmiteh

  • #5
Ik geef alleen aan dat de toepassing van de band bij rolluiken is om de verduistering te maximaliseren. En niet om het af te dichten.
De allereerste conculega monteur die probeert een rolluik helemaal waterdicht te maken met compriband moet nog geboren worden.

eindconclusie: een klein beetje vocht achter het rolluik is absoluut geen probleem voor een buitenproduct op een stenen gevel. Ook met compriband niet.
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Timmiteh schreef:
eindconclusie: een klein beetje vocht achter het rolluik is absoluut geen probleem voor een buitenproduct op een stenen gevel. Ook met compriband niet.
Wat jammer nou niet doen we beter niet kunnen kitten we doen het zo graag. Lekker makkelijk en het lijkt heel wat.
Schuin of een opstaand kantje zou de oplossing zijn maar ja er is ...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu