Wat voor betonnen dek is dit?

Juul..

  • #1
Wij hebben een klushuis gekocht waarvan we in januari de sleutel krijgen. Ik heb inmiddels van de verkopers en van de gemeente tekeningen ontvangen, waar op staat dat de begane grond bestaat uit een holle bouwstenen vloer. Ik heb echter al meer dingen op tekening gezien waarvan ik zeker weet dat ze niet kloppen, en ik heb hier ook mijn twijfels bij. Als ik namelijk de foto uit het rapport van de bouwkundige inspectie van de kruipruimte bekijk twijfel ik hier aan, in mijn beleving ziet een holle bouwsteenvloer er aan de onderkant anders uit (niet dat ik er verstand van heb...). Wordt een holle bouwsteen vloer aan de onderzijde zo afgesmeerd (lijkt me onwaarschijnlijk), of is dit zo in een bekisting gestort? Of zouden dit kanaalplaat vloeren zijn? Het huis is uit 1951. Is met deze informatie in te schatten wat voor vloer het betreft? Bedankt!


IMG_3139.PNG
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dat is geen holle bouwsteen.
Heb je alle tekeningen opgevraagd uit het gemeente archief? Bestektekeningen van de architect wijken op constructie gebied vaak af.
Het zit er uit als een plaatvloer, 60 cm breed?
Foto is niet scherp genoeg, siegwart maakte oa ook holle vloerelementen.
 

Juul..

  • #3
De breedte weet ik niet. Ik heb van de huidige bewoners tekeningen gekregen, en ze ook bij de gemeente opgevraagd. Daarvan kreeg ik exact hetzelfde pakket als ik al van de huidige bewoners had gekregen.

Onderstaande afbeelding is van een tekening welke in '66 gemaakt is, en waar in de onderhoek staat dat het de tekening van de bestaande woning is. De eerdere foto is gemaakt vanaf de rode stip. Op die plek zit een luik en kijk je onder de zogenaamde vrijdragende holle bouwsteen vloer.

Untitled.png


Deze tekening leek mij ook te suggereren dat het gedeelte wat niet is getekend als holle bouwsteenvloer en ook niet als kelder (in het midden van de woning) wellicht uit een ander type vloer bestond, wellicht zonder kruipruimte. Ik ben echter al een rondje geweest kruipen, maar hier zie ik geen verschil met de vloer in het linker gedeelte van de woning.
 

Franc1234

  • #4
Dat lijkt mij een dergelijke kanaalplaatvloer. Omstreeks de jaren 50 werd dat geïntroduceerd en steeds vaker i.p.v. hout toegepast. Je hebt ook nog vloeren met holle vul elementen, maar die hebben de uitstraling van drijfsteen. Dat is dit niet.

kun je geen foto van de rand van de kruipluik plaatsen? Dan kunnen we de structuur in de doorsnede bekijken
 

Juul..

  • #5
Bedankt voor je reactie! helaas is het maken van een foto voorlopig niet mogelijk, wij krijgen de sleutel van deze woning pas op 21 januari, dus ik kan er niet eenvoudig naartoe. Daarnaast kun je daar volgens mij niets zien: het luik zit verticaal in de muur in de kelder, je kunt volgens mij niet tegen de zijkant van de platen aan kijken.

Ik heb overigens op aanraden van mijn constructeur opnieuw een aanvraag ingediend bij de gemeente. Ik had enkel (niet echt betrouwbare) plattegronden gekregen, maar daar kan de constructeur blijkbaar nog niet veel mee. Nu heb ik gevraagd of er nog constructietekeningen voorhanden zijn... ik ben er bang voor, maar mogelijk dat daarmee al meer duidelijk wordt.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #6
op de foto kan ik niet zien of er kieren tussen de elementen zitten
is het 1 laag of zitten er zichtbaar kieren tussen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu