Wat komt er met een lekkage zoal je verblijfsruimten binnen?

KoosJaap91

  • #1
Vanwege een lekkage waar een aannemer al bijna een jaar mee bezig is, maar blijkbaar niet goed weet te dichten (dakbeschot nat via hoek schoorsteen, sijpelt door naar plafonds slaapkamers op de verdieping eronder) worden de bruine kringen en banen en muren op de slaapkamers als maar groter.

Moet ik me nog zorgen maken over wat er zoal in dit water meekomt naar binnen?
Naast dat ik het al vrij onfris vind dat daar ook gewoon geslapen wordt, zitten de bruine kringen en banen voornamelijk in het spack boven rekken en kasten met babyspullen en kinderkleding.
Is dit in principe gewoon regenwater of kan het ook mogelijk ongezonde zaken als (hygroscopische) zouten en dergelijke bevatten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik me eerder zorgen maken over de (zichtbare en onzichtbare) schimmels die er op die natte plekken gaan groeien.
Schimmels zijn heel erg ongezond en moeten als het even kan vermeden worden, zeker in ruimtes waar geslapen wordt.
Ik las op diverse sites dat kleine kinderen er extra gevoelig voor zijn...

De stoffen, die in in regenwater zitten, zullen vooral afhankelijk zijn van waar je woont: in de omgeving van de hoogovens in IJmuiden bevat het regenwater ongetwijfeld veel meer schadelijke stoffen dan ergens op de Veluwe. En of er zouten in zitten hangt o.a. af van de muren waar het doorheen sijpelt, dat lijkt mij een veel belangrijker factor dan de zouten in regenwater zelf.

Maar ik vraag me af, wat dit met een klus te maken heeft. Heb je ook vragen over hoe je het probleem eventueel zelf kunt verhelpen of verminderen? Want dat is waar Klusidee voor bedoeld is. Niet om bewijzen te verzamelen om een aannemer mee om zijn oren te slaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu