Wat is het verschil tussen een sifon en een plugbeker sifon?

Paul Paulusma

 • #1
Wat is het verschil tussen een sifon en een plugbeker sifon.
Op mijn nog te plaatsen wastafel zit nog wel de plug 40 mm buiten diameter.
Graag uitleg.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Een sifon wordt vaak ook wel een zwanenhals genoemd, dus gewoon een aantal bochten die zo samengesteld zijn dat er water in blijft staan wat voor de stankafsluiting zorgt.
  En beker sifon is in feite hetzelfde maar ziet er fraaier uit. (minder buizen onder je wastafel)
  Het is eigenlijk een buis in een beker, het water loopt door de buis maar onderaan gekomen zit daar geen uitweg om weg te kunnen vloeien maar eerst met de gehele beker gevuld zijn voordat het aan de bovenkant weg kan lopen. (je stank afsluiter)
  De werking van beide is dus ongeveer hetzelfde alleen is de ene wat mooier uitgevoerd dan de ander en draai je bij een beker sifon de beker los om evt. vuil te verwijderen dan kan dat zonder dat je een emmer oid. nodig hebt want het water blijft in de beker staan, terwijl je bij de gewone sifon een dop losdraait en al het water wat nog in de sifon staat loopt weg je kast in/over de vloer als je er geen emmer of bak onder hebt staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu