Wat is een EATON CBEU-02/01?

jc1

  • #1
De verlichting in mijn carport is geschakeld via een tijdklok, die moet er tussenuit omdat ik het smart wil maken.
Nu zit er tussen de tijdklok en de verlichting een EATON CBEU-02/01 (zie ook de foto). De vraag is: wat is dat? En wat doet het? En blijft dat ding nodig?

Ik heb al gegoogled maar dat gaf me nog geen antwoord, ik kom niet verder dan dat het een binary input is.

Alvast dank voor jullie kennis!

41B93A59-B42A-4F41-A3AB-358DEDD3DBB0.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Het is een draadloze zender. Weet je zeker dat de verlichting fysiek op de tijdschakelklok is aangesloten? Het zou ook kunnen dat er bij de verlichting een draadloze ontvanger is ingebouwd.
 

jc1

  • #3
Interessant. De verlichting zit zonder twijfel op een klok maar misschien schakelt die deze zender, ik probeer vanmiddag even te kijken of dat kan vwb de schakeling. Dank!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Ik bedoel dus: Het zou kunnen dat de verlichting niet rechtstreeks op de klok is aangesloten, maar dat de verbinding tussen klok en verlichting draadloos is gemaakt. Wellicht is de verlichting al "smart". :wink:

Het kan natuurlijk ook dat zowel de verlichting als de draadloze zender parallel op de tijdschakelklok zijn aangesloten. De draadloze zender schakelt of schakelde wellicht iets anders? Misschien nog andere buitenverlichting?

Als je de bedrading tussen de tijdschakelklok en de zender duidelijk op de foto kunt zetten of schematisch kunt schetsen zegt het misschien al iets meer.
 

jc1

  • #5
De verlichting was al smart maar wel door het gebruik van Philips Hue :o

Overigens was jouw tweede aanname juist: de zender was parallel geschakeld aan de verlichting middels de klok. Geen idee waar die zender voor was, het huis zat vol raadsels met dit soort componenten. Dit was de laatste puzzel!

Dank voor het meedenken, het is gelukt, de verlichting is nu geschakeld via Hue.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Kan zijn dat deze zender ooit iets anders heeft geschakeld, wat door de vorige bewoner compleet met ontvanger is verwijderd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu