Wastafelkraan uit de muur

Dinjens

  • #1
Heb koud en warmwaterleiding ( in flex. mantel ) in de muur gelegd en het geheel dichtgestuct. We willen een kraan en bediening aan de muur bevestigen ( komt dus uit de muur ). Hoe het best te werk gaan? of is er een of andere verwijzing naar installatie van dergelijke kraan?
Normaliter heb je de stopkraantjes die naar het kraantje gaan en deze zijn bevestigd aan elk een muurplaatje. Is een stopkraan nu niet meer nodig of niet meer mogelijk?
Graad advies of verwijzing naar een en ander.
alvast bedankt
andres
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Foute rubriek
 

Pepjo

  • #3
Nou niet meer :mrgreen:
 

Dinjens

  • #4
Welke rubriek dan wel? aub .Zit nu toch in badkamer/waterleiding etc.
 

Pepjo

  • #5
Het antwoord van Headhunter was vóór de verplaatsing.
 

Xr8

  • #6
Normaal gesproken breng je naast de leidingen ook muurplaten in de muur, waarop je een brugmengkraan oid op kan bevestigen.

Tevens bestaan er inbouw kranen waarvan je de diverse onderdelen eerst in de muur dient te bouwen, voordat er gestuct kan worden.

Wanneer er een kraan gemonteerd wordt door middel van s koppelingen dan bestaan er s koppelingen met een stopkraan erin.

Als er bij u alleen maar leiding uit de muur komen dan is een nette montage van een kraan wat problematisch, er zullen nl muurplaten op gezet moeten worden, omdat anders montage van een kraan niet mogelijk is.

Succes ermee.
 

Jacovrie

  • #7
Voor een brugmodelkraan had u inderdaad zoals al is aangegeven een muurplaatbeugel (ook wel Geminibeugel genoemd) in de muur moeten aanbrengen (15 x 1/2"). Voor inbouwkranen komt het gehele kraanelement in de muur.

Ik neem aan dat het niet uw bedoeling is om de buizen op de muur te brengen om er vervolgens een opbouwkraan op te monteren. Zo nee, dan blijft er niets anders over dan toch een deel weer open te kappen en alsnog de muurplaatbeugel of kraanelement te monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu