Wastafelafvoer verstopt.

Ernest Hogerbrug

  • #1
Om de 3 a 4 jaar raakt mijn afvoer van mijn wastafel verstopt.
Ik haal dan de sifon uit elkaar om die dan schoon te maken, maar iedere keer zit die vol met, zwart glibberig spul, reukloos, dat wel, het lijkt wel hard vet.
Nu heb ik vandaag een nieuwe wastafelkraan gekocht, hier zat een push-open afvoerventiel bij, waardoor ik mijn oude afvoer compleet moest verwijderen.
Na verwijdering van de totale afvoer, zag ik, weer dat zwarte glibberige spul, maar nu in het kanaal van de overloop van de wastafel, en ook weer in de sifon.
Wij gebruiken niks bijzonders, zoals gel e.d. maar toch komt dat zwarte spul elke keer terug.
Nu mijn vraag; Hoe komt dat zwarte spul in de overloop van de wastafel terecht, wij vullen nooit de wastafel zo vol dat de overloop nodig is?
1opmerking, we zijn maar met zijn 2en.
Al vast bedankt voor jullie info.
 

eezacque

  • #2
Het is verrot lichaamsvet, haar, slijm, restjes zeep, sjampoo en tampesta. Ik vermoed dat er verderop een beginnende verstopping zit, waardoor bovenstaande via de afvoer omhoogkomt, tot in de overloop. Dit zou je kunnen voorkomen door eens per kwartaal de wastafel door te spoelen met heet water, en er een eetlepeltje kristalsoda in te doen, bij wijze van kleine onderhoudsbeurt. Spoel dan ook de overloop door, door de wastafel te laten overlopen met de stop erin, zodat de overloop ook echt zijn werk doet.
 
  • Like
Waarderingen: Henk E

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu