Miele wasmachinemotor draait niet

Rutger

  • #1
Van de wasmachine van m'n tante wil de motor niet meer draaien.
Miele super novotronic W934
het lampje spoelen 1-2 gaat knipperen als de motor moet gaan draaien.
de koolborstels zijn nog als nieuw, de tacho geeft een wisselspanning af als ik aan de trommel draai, het thermisch contact in de motor is constant gesloten, de veld wikkelingen meet ik goed door, op het anker meet ik ook een lage ohmse waarde die varieert als ik aan de motor draai. alle metingen heb ik aan de printstekkers gedaan om draadbreuk uit te sluiten. machine neemt wel water en pomp ook wel af. elektrisch deurcontact werkt ook goed. wie heeft er enig idee........
 

Giantsquid

  • #2
Hallo !
Het lijkt mij dat het toch aan de motor ligt, dit put ik uit mijn ervaring met machines, dus is dit niet met zekerheid te zeggen.
Kijk of U een gebruikte motor kan vinden, nieuw zou te kostbaar zijn.
M.V.G. John
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat verstaat u onder zo goed als nieuwe koolborstels ?
Heel vaak ligt het daar toch aan of b.v. door een verbrandde veer achter een koolborstel.
 

Giantsquid

  • #4
Hallo !
Klopt of het koolborsteltje zelf . Kijkt u het voor de zekerheid na, de borsteltjes blijven ook wel eens vast zitten, en dat terwijl ze net nieuw erin zitten. Dit na kijken kost U niets en wellicht loont het zich. Maar het hoef niet perse een kool borsteltje of de veer te zijn, kan ook de motor zelf zijn. b.v het anker.
M.V.G. John
 

Rutger

  • #5
Ik heb inmiddels een ruilprint bij Miele besteld, geplaatst en machine draait weer als vanouds. Toch bedankt voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu