Wasmachine Whirlpool AWM 6444 BHbeugel

Albertine

  • #1
Hoi,

Er is een beugel van een BH terecht gekomen in de wasmachine: een Whirlpool AWM 6444. Ik heb al gezocht met een zaklantaarn zoals hier ergens staat beschreven, maar ik heb hem niet kunnen vinden. Er staat ook ergens dat ik het element eruit moet halen en dan de beugel wel kan vinden.

Nu zit ik hier met een open geschroefde wasmachine maar begin even te twijfelen of wel hetzelfde geldt voor mijn wasmachine... :?

Poe, vraag me ineens af of dit niet teveel gevraagd is voor een onervaren klusser...

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt.
 

Albertine

  • #2
De wasmachine maakt al een tijd lawaai tijdens het wassen maar ontdekte pas gisteren dat er een beugel in moet zitten. Inmiddels is het lawaai over.

Kan het zijn dat nu ik de beugel niet meer hoor dat deze dan ook geen kwaad meer kan??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daar moet je niet van uit gaan. Indien je zeker weet dat die BH-beugel er in zit, moet ie er uit. Als de beugel nl. aan het verwarmings-element blijft hangen, kan hij dat erdoor vernielen.

Ik kan je geen gericht advies geven hoe je hem er exact uit moet halen, omdat ik zelf geen witgoedspecialist ben. Alleen wil ik je met klem aanraden te noteren welke (kleur) draad aan welke aansluiting zit, vóór je het element los haalt. Anders weet je later niet meer hoe het zat!

Je zou kunnen zoeken op het forum op de zoekterm bh-beugel, dan vind je nog wat meer aanwijzingen.

Of zoiets te doen is voor een onervaren klusser is moeilijk te beoordelen. Veel vragenstellers hebben het zelf weten op te lossen. Anders liever toch een monteur (voorrijkosten!) erbij. Of een ervaren klus-kennis...
 

Albertine

  • #4
In heb een vaag vermoeden dat het verwarmingselement niet via de achterkant van mijn Whirlpool wasmachine te vinden is.

Ik heb ook ieder onderwerp over beugels van BH's via zoeken al gelezen.

Inmiddel weet ik wel waar de beugel zich bevindt: voor het afvoerfilter in de rubberen slang. Ik kan hem daarin voelen maar ik vermoed dat het als leek onmogelijk is om daar bij te komen :(

Als iemand de oplossing weet, HELP! Anders toch maar een monteur bellen....
 

Co de Witgoedman

  • #5
De voorkant van de machine is los te halen, verwijder eerst de kunststof plint, hierachter zitten 5 schroeven die met een torxschroevedraaier of een dopsleutel te verwijderen zijn, haal de knelband van de rubbermanchet los en maak de manchet los van de voorkant, haal de 2 sterschroeven van het deurcontact los en verwijder de voorplaat.

U ziet nu rechtsonder de pomp en de betreffende slang, deze kunt u loshalen en de beugel verwijderen. Tevens ziet u nu ook onderin de trommel het door u gezochte element.

Succes. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu