Whirlpool wasmachine AWM576 1200 defect

SuffeSasja

  • #1
Ik hoop dat iemand mij kan vertellen of ik aan een nieuwe wasmachine toe ben of dat mijn huidige Whirlpool AWM576 1200 nog voor een redelijke prijs te repareren is. Zelf heb ik er totaal geen verstand van.

Het probleem: als ik mijn wasmachine aanzet, op bijvoorbeeld programma 3 (wassen op 30 graden), dan hoor ik hem water pakken zoals het hoort. Kort daarna (wanneer de trommel eigenlijk hoort te gaan draaien) hoor ik een slippend zoemgeluid en zie ik de programmaknop uit zichzelf ronddraaien door het wasprogramma heen om te stoppen bij het einde van het programma, net alsof hij klaar is.

Klinkt dit repareerbaar?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Koolborstels controleren
 

SuffeSasja

  • #3
Ik heb de achterkant opengeschroefd van de wasmachine, en ik vond een zwarte rubberen band op de bodem. Ik neem aan dat die om dat grote wiel heen hoort te liggen en over die uitstekende bout van de motor. Als ik hem er netjes overheen leg, en de wasmachine aanzet dan doet alles het weer (joepie! :lol:), alleen loopt die rubberen band daarna al snel dichter naar de trommel toe en begint dan af te schaven omdat hij er tegenaan komt.

Zou ik iets van plastic tussen de zwarte rubberen band en de motor kunnen steken zodat de zwarte band netjes op zijn plaats blijft als de bout van de motor begint te draaien? Een soort afstandsbusje zeg maar? Of ben ik dan gevaarlijk bezig en is er eigenlijk iets kapot waardoor die zwarte rubberen band van het wiel afloopt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De band/snaar kan eraf lopen als de lagers defect zijn.
Probeer of de trommel bij de vulopening(niet de kuip) op en neer te bewegen is, zo ja dan zijn de lagers defect of het trommelkruis kan kapot zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu