Wasmachine past net niet in keuken

Haste

  • #1
Ik heb een nieuwe keuken, hierbij was rekening gehouden dat de wasmachine er in moest komen. Nu is door het stucwerk 2 cm verloren gegaan en past de wasmachine niet meer.

De huidige ruimte is nu 59,4 cm breed en de wasmachine is 59,6 cm breed.
Heeft iemand enig idee wat ik als oplossing zou kunnen doen? Ik wil liever geen inbouwwasmachine kopen.

Is het een mogelijkheid om links de muur wat uit te hakken en hem er dan in te plaatsen? Zo ja, wat is een handige methode om dit te doen?

Alvast bedankt.

Groet
Haste

 

Geus

  • #2
Het gaat maar om 2 mm, dus dat moet je vrij makkelijk met een schuurmachine weg kunnen halen. Geeft wel een flinke stofzooi, maar is volgens mij wel makkelijk "onzichtbaar" te doen zo.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Om de machine er in te krijgen moet er ook een stuk van de muur tussen radiator en keuken weggehaald worden, anders krijgt u hem er nooit in.
Ook moet er ruimte zijn tussen de machine, de muur en het keukenkastje, zo niet dan gaat het behoorlijk trillen en beschadigen, met 2 mm eraf bent u er bij lange na niet.
Ik zou het stucwerk dat onder het blad zit verwijderen tot de kale muur en als de machine geplaatst is de zijkant afwerken met een flexibele strip.
Zorg ervoor dat de machine goed stabiel op z'n poten en vrij staat, anders gaat de machine "wandelen" en komt alsnog tegen de muur of het kastje.
 

StefanD

  • #4
Kun je niet wat ruimte winnen aan de rechterkant van de opening? Vaak is zo'n keukenkastje aan de zijkant afgewerkt met een plaat van 18mm. Misschien kun je die vervangen door een wat dunnere plaat?
 

Haste

  • #5
Bedankt voor de reacties!

@Jan, is er een eenvoudige manier om het stucwerk te verwijderen? Is er een apparaat beschikbaar om daarbij te helpen, of wordt het handwerk met de beitel?

@StefanD, de gootsteenbak zit gemonteerd aan de zijkant van deze plaat. Om die te vervangen zal erg lastig worden vrees ik.
 

StefanD

  • #6
Da's jammer. En bijzonder: ik dacht dat een spoelbak altijd alleen aan het blad vast gemaakt werd...
 

Haste

  • #7
Ha Stefan. Ik denk dat je gelijk hebt en dat ik me vergis.
Misschien handiger dat ik dit even had gecheckt.. maar ben nu niet thuis :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De zijkant van het kastje vervangen lijkt me niet het meest voor de hand liggend, zo'n zijpaneel is vaak niet of allen met behoorlijk beschadigen te verwijderen.
U wint ook niet zoveel, een nieuwe wand in het kastje mag toch zeker 10 mm zijn, dat is een winst van 8 mm, dat schiet niet op vergeleken met de 18 mm die u kunt winnen met het verwijderen van de stuclaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu