Wasmachine maakt raar geluid bij pompen

ChantalAlisa

  • #1
Goede avond,

Mijn wasmachine maakt een raar geluid tijdens het pompen. Hij doet dit als ik de wasmachine net aanzet en op het einde.

Het gaat om een Zanussi ZWF81463W. Heb hem nu 2,5 jaar



Groetjes,

Chantal
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Pomp joekert. Eerst controleren of er niks in je zeef zit en tussen de pomp door hem te demonteren en anders nieuwe pomp onderzetten. Meteen even die slang ergens vastzetten met een tiewrap, dan ben je ook van dat getik af.

Maar omdat je het vast bij een goede zaak met uistekende service hebt gekocht in de buurt kan de eigenaar zn monteur morgen nog langs sturen om het uit coulance te repareren uiteraard ;)
 

Bademutze

  • #3
Deze machine heeft geen zeef.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Hij heeft wel een zeef alleen zit die in het pomphuis inwendig. Je zult de boel dus moeten demonteren om erbij te komen.
 

ChantalAlisa

  • #5
Alleen de zon komt op voor niks toch zeggen ze haha . Weet je/weten jullie toevallig hoe duur zo'n reparatie is ? Of laat ik het zo zeggen; is het het waard om te laten reparen. Aangezien ik de ballen verstand er van heb
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Je legt hem op zn rug en demonteerd het pomphuis. Deze zit met 3 of 4 schroeven vast , dan demonteer je het pompje die zit met 3 schroeven vast. Pompje los kost 78 euro orgineel. Werkloon is ongeveer 35-50 euro denk ik en autokosten e.d 25 dus 150 max zou ik zeggen. Althans dat zou ik tellen. Tenzij er iets tussen zit dan is het alleen het werk e.d.

Wel spanningsloos maken en zorg dat alle rubbers goed zitten bij terugplaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: ChantalAlisa

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu