Wasmachine maakt lawaai tijdens centrifugeren

Keestramper

  • #1
Er is iets tussen de trommel geraakt wat herrie maakt mij centrifugeren. Als de machine leeg is en je draait de trommel dan hoor je een schurend geluid. Er zit dan een object tegen de trommel. Langs achter is de trommel volledig dicht dus het moet er langs voren uit. Het is een candy wasmachine
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Beweeg de trommel op en neer en kijk of er speling op zit, ik heb het vermoeden dat het de trommellagers zijn.
 

Keestramper

  • #3
Vandaag weer de trommel gecheckt, Hij heeft geen millimeter speling naar links of rechts en ook niet naar boven en onder. Wel heel veel naar voren en achter maar dat is normaal denk ik. Ik kan hem zo 4 cm naar achter duwen. B.T.W. ik heb de vorige keer de achterplaat er een paar keer afgehaald en de trommel is gesealed.

Trommel maakt ook contact met iets als ik heb leeg zachtjes ronddraai zonder verdere bewegingen.

Soms hoor je echter niets bij centrifugeren en dan weer wel.. Bij gewoon wassen is alles normaal
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zou iets tussen de trommel en kuip kunnen zitten, schijn met een zaklamp door de gaatjes van de trommel, misschien kunt u dan zien of er iets tussen zit.
Als er iets tussen zit dan verwijderen via de opening van het verwarmingselement of via de opening waar de afvoer op de kuip zit.
 

Keestramper

  • #5
Is een goed idee Jan dat ga ik doen. Ik heb Candy ook even geraadpleegd en zij zeggen dat bij geluidoverlast altijd de lagers stuk zijn, ongeacht of er speling is.

Ik ga echter toch eerst jou tip bekijken.
 

Keestramper

  • #6
Heb net gekeken en met een lamp door de gaatjes geschenen maar zie niets liggen daar. Heb ook de trommel rondgedraaid zowel hard en zacht maar nu was er geen geluid te horen. Als het de lagers zijn moet het permanent aanwezig zijn lijkt mij.

Ik zag wel iets op de bodem liggen maar dat zat vast dus dat hoorde daar te zitten. geen losse dingen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ook kan de trommelkruis gebroken zijn dan schuurt de trommel tegen voor kant van de bak.

zelf al 2 keer gehad en je hebt er alleen last van als je gaat centifugeren.

Vaak zit de trommel niet meer goed in het midden of je hebt plastic deeltjes in je afvoer pomp zitten waaruit blijkt dat dit uit de voorkant van de kunststof bak is gekomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Mijn eerste gedachte was ook defecte lagers, soms zit er speling in de trommel waardoor het duidelijker wordt dat het de lagers zijn.
 

Tjannic

  • #9
Mijn Bosch machine maakte ook veel lawaai tijdens centrifugeren.
Alles gecontroleerd maar kon geen speling ontdekken.
Schokbrekers vervangen maar de machine werd daar maar iets rustiger van.
Een wasje geprobeerd en tijdens het centrifugeren een enorme klap en enorm kabaal.
Was eruit en kon nu ineen wel trommel speling voelen, maar bij handmatig draaien geen geluid. Bij achterplat demonteren zag ik al gelijk dat het mis was een gat in de plastic trommel wand. Bij verder demonteren vd de trommel zag ik dat het lagerkruis was gebroken. Kosten reparatie nu duurder dan de machine waard is.
Jammer dat ik dit niet eerder heb kunnen constateren ,had me een hoop geld gescheeld.
Conclusie als het kruis nog niet helemaal door is maar 1 arm ,alu, is gebroken geeft dit op hoog toeren onbalans en bij lege trommel zonder was voel je niets.
 

Mankefrank

  • #10
Wij hebben een wasmachine van AEG, de Lavamat 76659, met vergelijkbaar lawaai..
Alles bekeken aan de binnenzijde van de machine, en uiteindelijk bleken de voetjes van de schokbrekers te bewegen tijdens het lawaai.
Oplossing bij mij was dus: de 4 schroeven van de schokbrekers vast draaien. Je vindt deze aan de onderzijde van de machine. Halverwege beide zijkanten zitten 2 schroeven (met zeskant maat 8)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu