AEG wasmachine maakt onwijs veel lawaai

Hans12

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben hier thuis een ' AEG OKO_Lavamat 72627 update ' wasmachine staan die tijdens het centrifugeren echt een vreselijk kabaal maakt. Het lawaai is nu dermate hard dat het zelfs buiten is te horen, niet normaal!

Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het probleem is. Ik vermoed dat het de lagers zijn maar ik heb te weinig ervaring om dat met zekerheid te zeggen.

Ik heb net met de hand de trommel rond gedraaid en het viel mij eigenlijk nu pas op hoe moeizaam dat ging. Als je de trommel een flinke draai geeft dan staat deze al erg snel weer stil en het geluid wat je hoort klinkt ook niet echt tof. Het is een vrij zwaar (licht tikkend) en dof geluid.

Om het e.e.a. wat te verduidelijken heb ik een kort audio fragment van het geluid gemaakt.
De link: niet meer werkend
Het bestand is nog geen 100 kb dus dat is niet al te groot. Kwaliteit is niet geweldig. Een tweede fragment van iets betere kwaliteit staat hier: ook niet meer werkend helaas

Hopelijk hebben jullie een idee wat het probleem is. :)
 

Johanmiele

  • #2
Zo'n geluid had ik pas in mijn Miele Novotronic W985. De binnentrommel kwam tegen de buitentrommel. Alleen bij centrifugeren. Aan de binnentrommel zit een as, die steekt door de buitentrommel. De as zit aan de trommel met een frame/kruis. Die bleek gebroken te zijn. Je zou dit kunnen zien doordat de trommel wat slingerd als je hem met de hand rond draait.
 

Hans12

  • #3
Allereerst erg bedankt voor je reactie :)

Ik heb direct even gekeken en de trommel schommelt inderdaad aardig als je deze een draai geeft. Nu vind ik het wat lastig om in te schatten of het schommelen meer is dan bij andere wasmachines het geval is, maar het gebeurt dus wel.

Stel dat er een breuk zit kan dat dan zo door een monteur gemaakt worden of is het einde oefening? :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer de machine niet bonkt maar alleen veel lawaai tijdens het centrifugeren zijn het vrijwel zeker de lagers.
Ze zijn wel te vervangen maar het hangt van de leeftijd van de machine en uw handigheid af of het de moeite waard is.
Wanneer er een beschadiging in de as zit is het normaal gesproken einde oefening, hiervoor moet u eerst de machine uit elkaar halen.

Zoek ook eens op "lagers wasmachine" met de zoekfunctie van het froum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu