Wasmachine maakt gigantisch veel lawaai bij centrifugeren

Ariette

  • #1
Ik hoop dat iemand mij kan helpen, voordat ik eventueel een reperateur bel.

Mijn wasmachine maakt steeds meer lawaai tijdens het centrifugeren. Ik heb het gevoel dat het steeds erger wordt. Het klinkt alsof er stenen in de wasmachine zitten. Het is echt oorverdovend.

Als ik de trommel zelf ronddraait klinkt het alsof er iets los in ligt. Ik dacht na wat googlen dat het misschien de lagers kunnen zijn? Zou dat kunnen? Is dat te repareren en wat kost zoiets ongeveer?

Alvast heel erg bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kunnen kapotte lagers zijn of een kapot trommelkruis, als u de trommel flink op en neer kunt bewegen is het meestal het trommelkruis dat kapot is.
Als de trommel met de hand draait en daan een zwaar "rollend" geluid hoort en een klein beetje speling van de trommel hebt zijn het meestal de lagers die kapot zijn.

Als het trommelkruis kapot is moet u een nieuwe trommel kopen, gezien de prijs hiervan loont dat de moeite niet bij een wat oudere en/of veel gebruikte machine, als de kuip van kunststof is en gelast dan kan de machine naar de schroot, bij sommige machines ook bij kapotte lagers.

Vermeld nog even merk en type, dan kunnen de echte specialisten eventueel een aanvulling geven op mijn verhaal.
 

Mankefrank

  • #3
Wij hebben een wasmachine van AEG, de Lavamat 76659, met vergelijkbaar lawaai..
Alles bekeken aan de binnenzijde van de machine, en uiteindelijk bleken de voetjes van de schokbrekers te bewegen tijdens het lawaai.

Oplossing bij mij was dus: de 4 schroeven van de schokbrekers vast draaien.
Je vindt deze aan de onderzijde van de machine. Halverwege beide zijkanten zitten 2 schroeven (met zeskant maat 8).
De machine hoeft hiervoor dus niet open, een beetje kantelen om bij de schroeven te kunnen is voldoende. de schroeven elk een halve slag aandraaien was bij mij voldoende om het probleem op te lossen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu