Wasmachine Ecoline maakt een hard schurend geluid.

Prutsert

  • #1
Sinds enige tijd maakt onze wasmachine, een Ecoline, een hard schurend geluid. Voornamelijk bij het centrifugeren op hoge snelheid begint hij met de herrie alsof hij wil opstijgen.

Nu had ik al gelezen dat het een BH-Beugel kan zijn die tussen de trommel en de buitenwand zit.

Nu heb ik de achter plaat eraf gehaald maar kan niet in de trommel zelf kijken. Ik las toen dat je dat via het verwarmingselement moet doen maar dat ding is niet echt groot. Ik vraag me dus af of dat de goede weg is en voordat ik het eruit ga slopen wil ik dat wel graag weten.

Heeft iemand ervaring met een Ecoline en ben ik op de goede weg.
 

Janavg

  • #2
Negen van de tien keer is het zo dat als er een beugel in je machine zit je deze al hoort als je de trommel met de hand ronddraait.

Je kunt de snaar even van de motorpolie en snaarwiel afhalen. Dan de machine laten centrifugeren. Maakt hij dan nog een naar geluid dan zit het in de motor.
Het kunnen natuurlijk ook de lagers van de trommel zijn.

Succes

Jan
 

Prutsert

  • #3
Ik heb de band eraf gehaald en de machine met de hand gedraaid. Het geluid zit dus in de trommel.

Via de rubbers aan de voorkant kan ik er niet bij want daar is niet genoeg ruimte voor. Maar ik zou geen andere manier weten om bij de trommel te komen.

Ik las nog ergens wel dat het via het verwarmingselement kan maar of dat de goede weg is dat weet ik niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
In elk geval eerst een zorgvuldige inspectie van de binnenkant van de trommel, met behulp van een goede zaklantaarn, om te kijken of er inderdaad een bh-beugel aanwezig is.
Eventueel een vergrotende bril op, je moet het van heel dichtbij bekijken.

Trommel heel langzaam draaien en aan alle kanten proberen te kijken of er wat zit. Vooral de kant van het verwarmings-element is verdacht, omdat de bh-beugel daarachter kan zijn blijven steken.

Zie je met zekerheid niets, dan is het ook niet waarschijnlijk dat de oorzaak in een bh-beugel ligt. Het kunnen dan ook defecte lagers zijn (zwaar rollend gevoel bij verdraaien trommel).

Het verwijderen van een bh-beugel wordt bij de meeste merken wasmachines inderdaad gedaan via het gat, dat onstaat door het verwijderen van het verwarmingselement, en is dan ook diverse keren beschreven op dit forum.

Echter niet voor het genoemde merk, daar dit uiterst weinig voorkomt. Er zullen weinig witgoedmonteurs zijn met ervaring met dit merk, en er zal geen of zeer weinig doumentatie beschikbaar zijn.

Vergeet niet de aansluitingen van het verwarmingselement te noteren, dus welke draad waar, voor je ze losmaakt!

Wat dat betreft ben je helaas enigszins op jezelf aangewezen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu