Ecoline ECW1000 Wasmachine wil niet meer wassen

Rfc_2006

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb (hopelijk) een algemene vraag over mijn wasmachine (in dit geval een Ecoline ECW1000)

Het is zo dat ik de wasmachine had ingesteld om op 40 graden te gaan wassen, en heb vervolgens de aanknop ingedrukt.... stom van me eigen nog even supersnel de deur opgedaan en de laatste vergeten sok erin gegooid --> wasmachine uit en snel weer aangezet....

Schijnbaar vond ie dat niet erg leuk en nu is het zo dat ie niets meer wil doen (op de normale functies), maar hij maakt nog wel een bromgeluid (en een soort klutsend water geluid) als ik de programma knop tussen 2 nummers (niet alle) in zet....

Hij gaat dan niet verder, en blijft dus de hele tijd 'hangen' lijkt het wel...

Is er iemand die mij kan vertellen wat hier gaande is, en of dit makkelijk op te lossen is?

Alvast bedankt! :oops:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alhoewel we op het forum nog nooit een wasmachine van het merk Ecoline hebben gehad, en er ook weinig servicemensen gegevens van zullen hebben, zou je toch even het volgende kunnen proberen, dit is een advies "op gevoel":

Wellicht is door jouw actie water op de bodemplaat terecht gekomen. Indien er op die bodemplaat een beveiliging zit, zou dit de reden voor die brom kunnen zijn, dan zou het dan een afvoerpomp zijn die blijft draaien.

Ik weet echter helemaal niet of de machine zo'n beveiliging heeft!

Wat je zou kunnen proberen is: hou de machine (met de stekker uit het stopcontact!) even schuin, zodat eventueel water op die bodemplaat kan weglopen.

Wie weet doet hij het daarna weer...

Succes!
 

Rfc_2006

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie...

Ik kwam er echter achter, toen ik 'm net weer aanzette om te kijken wat er zou gebeuren, dat hij het weer gewoon normaal deed.

Waarschijnlijk is het dus zo, dat ie zichzelf na een poos 'reset' of iets dergelijks...

Mocht er nogmaals zoiets gebeuren en het wachten (tot ie zich 'reset') niet zou werken, hou ik in ieder geval jouw tip nog in gedachten. :wink:

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu