Wasmachine Bosch doet niets meer na vervanging deurrelais

LWSM

  • #1
Van mijn Bosch Logixx 8 Sensitive (WAS28440NL/16) had ik ook problemen met feit dat deur niet open ging en is uiteindelijk deurgreep gebroken. Vergelijkbaar met eerder geposte vraag Marco71 "Wasmachine Bosch Logixx 8 deur niet open" en duidelijke antwoord ShopHopper. Voor mijn machine is er geen nieuwe greep leverbaar dus noodgedwongen nieuwe vuldeur en direct ook deurrelais vervangen. Uiteraard stroom eraf gehaald, waterkraan dicht en toen bovenplaat eraf, bedieningspaneel (3 stekkertjes eraf gehaald) gedemonteerd, onderste kunststof paneel en vervolgens de voorzijde gedemonteerd. Hierna kon ik eenvoudig deurrelais vervangen. Alles weer netjes gemonteerd zoals het zat en stroom er weer op. Helaas, nu doet wasmachine helemaal niets meer. De stekkertjes op bedieningspaneel zitten precies zoals ze zaten. Ik krijgen geen enkele melding op paneel, niets gaat er aan. Ik heb 230V gemeten op plek waar voeding de machine binnenkomt. Nieuwe deur past precies en sluit goed. Ik kan geen oorzaak vinden, dus geen idee wat er aan de hand kan zijn. Wie zou mij kunnen adviseren? Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er spanning op het stopcontact?
Zo niet kijk naar de zekering in de meterkast.
 

LWSM

  • #3
Bedankt voor je reactie, maar zoals al in mijn bericht aangegeven heb ik 230V gemeten op plek waar voeding de machine binnenkomt, dus tot net in de wasmachine is het okay.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Breuk in kabelboom van machine naar deur?
 

LWSM

  • #5
Ik neem aan dat je de kabels naar deurrelais bedoeld. Hierin zie ik nergens een breuk of beschadiging
 

LWSM

  • #6
Update:
inmiddels nogmaals alle bedrading en stekkers die los zijn geweest gecheckt, geen onregelmatigheden geconstateerd. Vervolgens voeding nà de netspannings filter op de bedieningsmodule gemeten: 230V. Machine op programma gezet en de andere stekker met voeding naar volgende module gemeten, ook 230V. Moet er misschien iets gerest worden?
 

DSR9500

  • #7
Aangezien machine nu helemaal "dood " is...

Misschien een andere fout erbij gekomen... bv LNK 304 defect op CPU print.
 

LWSM

  • #8
Indien het een defect betreft in de printplaten van de bedieninsmodule of de andere module zijn reparatiekosten te hoog, dus inmiddels beslissing genomen om niet verder te investeren in deze wasmachine. Deze sessie op dit forum kan dus beeindigd worden. Bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu