Wasmachine Bauknecht WA9770 was blijft kleddernat

Saartje

  • #1
Hallo,

Ik zit met een defecte wasmachine.
Bauknecht WA 9770 3482 01 3901 100 00892.
Ja juist in het weekend als de was torenhoog is.

Probleem: de was is nog kleddernat nadat het programma is afgelopen. Een half jaar geleden heb ik er een geheel nieuwe pomp ingezet, omdat hij het water niet wegpompte.

Hij heeft het een half jaar goed gedaan en nu opeens jawel in het weekend is de was na het programma nog kleddernat als ik het stopje onderaan nakijk komt er wel wat water uit maar hij is niet verstopt ofzo.

Nu lees ik ook hier en daar dat vervangen van koolborstels ook kan helpen maar waar zitten die dan? Hoe duur zijn ze? En kan ik dat makkelijk zelf? Misschien is er nog een andere reden van dit probleem?

Alvast bedankt voor je reactie!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Door de verwijzing naar de onderdelen-site krijgt Saartje het idee dat het inderdaad de koolborstels zijn.

En dat is maar helemaal de vraag. Belangrijk is te weten te komen of de wasmachine wel of niet het water wegpompt. Indien niet, dan zal hij (meestal) ook niet aan het centrifugeren beginnen. En de koolborstels hebben alleen met draaien en centrifugeren van de trommel te maken, niets met het afpompen!

Dus vraag Saartje: hoor je de pomp lopen op het moment dat dat zou moeten en wordt het water dan afgepompt?

Zie: Onderdelen voor (witgoed) reparaties
 

Saartje

  • #3
Beste Kees,

Ik heb het idee dat hij wel afpompt want de trommel blijft niet met water staan. Helaas is het nu moeilijk te controleren want de wasmachine staat
ondersteboven.

Ik probeer de koolborstels los te krijgen: mij is verteld dat zij aan beide zijden van de motor zitten allebei met een electrodraadje erin. Dat lukt wel die zijn los. Alleen schijnen die koolborstels ook met schroefjes vast te zitten.

Daar is voor een leek als ik niet bij te komen. De wasmachine staat nu jawel op z'n kop maar ik heb totaal geen zicht op de schroefjes lastig hoor!

Nog bedankt voor je reactie. Ik heb bij mij in de buurt een Handyman zitten die zei neem die koolborsteltjes mee, dan weet ik welke je nodig hebt, moet ik ze eerst nog los krijgen!

De prijs van die borsteltjes zouden ongeveer 30 euro zijn?Ik doe morgen opnieuw een poging om die dingen eruit te krijgen. Zo niet dan geef ik het op, helaas.

Groetjes Saartje
 

Saartje

  • #4
Ik zag na een half uur zoeken een demontage tip van Martin op 28 januari hoe ik bij de koolborstels kan komen. V-snaar eraf motor demonteren en dan kan je erbij. Ik ga het morgenavond proberen. Ik hoop dat het lukt!

Je hoort het wel.

Groetjes
 

Co de Witgoedman

  • #5
Een machine die op zijn kop staat loopt kans bij terugzetten uit zijn veren te komen, dat is niet de methode om te repareren.
 

Saartje

  • #6
Bedankt voor de reactie! Ik heb inmiddels de rechterzijde los, links lukt me nog niet, ik neem nu even een pauze en probeer de linkerzijde zo opnieuw. De aanhouder wint!
Groetjes
 

Co de Witgoedman

  • #7
Mijn excuses, u heeft een bovenlader! (had niet de moeite genomen om het type op te zoeken, ging van een voorlader uit).

Inderdaad via de zijkant of u moet de motor er uit halen. :mrgreen:
 

Saartje

  • #8
Help, ik heb de nieuwe koolborstels gemonteerd in de wasmachine maar helaas het probleem is niet verholpen!

Wat kan het nu zijn; ik heb al sinds een half jaar een nieuwe pomp nu al nieuwe koolborstels. Ik zelf heb het idee dat het toch bij de pomp moet liggen maar wat! Hij is niet verstopt of zo!

Wie o wie heeft nog enig idee?
 

Saartje

  • #9
Ik heb uit pure frustratie de pomp ermaar eens weer uitgehaald.

Niks verstopt ook de slangetjes niet.
Pomp ziet er ook nog als nieuw uit.

Toen ik het filter eruit haalde stond er nu wel meer water in dan eerst.
De machine centrifugeerde wel een beetje maar niet zo supersnel als eerst vandaar de natte was.

Enig idee?

En zou ik indien het aan de pomp ligt er nog garantie ophebben?
Heb hem gekocht juni 2004 lijkt me een korte levensduur voor een pomp.
 

Co de Witgoedman

  • #10
Probeert u eens alleen te centrifugeren zonder wasgoed erin.
 

Saartje

  • #11
ik heb de pomp laten testen maar daar mankeert niets aan, er weer in geplaatst en op Uw verzoek zonder was laten centrifugeren.

Het programma intensief centrifugeren, daar begint hij helemaal niet aan het wiel gaat niet draaien. Zet ik hem dan op kort centrifugeren dan gaat hij wel draaien maar niet op volle toeren.

Is deze machine nog te redden of zal ik het maar opgeven?
Ik weet niet meer waar ik moet zoeken!
 

Saartje

  • #12
Ik heb de moed opgegeven en een nieuwe wasmachine besteld. Ik wil een ieder die gereageerd heeft hartelijk bedanken voor de gegeven adviezen!
Groetjes!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Jammer dat het niet gelukt is.

In elk geval bedankt voor je terugmelding en veel plezier met je nieuwe machine!

groetjes,

Kees
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu