Storing Bauknecht wasmachine WA6960 : alle lampjes branden

WillekeB

  • #1
Eergisteren storing: alle lampjes van de centrifuge branden, was nog warm en niet droog
Gisteren opnieuw was gedraaid:
weer alle lampjes branden en de was warm en niet droog
Vanmiddag zijn de koolborstels vervangen ( de linker was afgesleten, de rechter nauwelijks)
Handmatig draaien aan de trommel verliep geluidloos.

Helaas blijkt na de wasbeurt van vanmiddag dat de storing niet is verholpen: alle lampjes van de toerentallen branden weer.
De was is opnieuw nog warm en niet droog gecentrifugeerd.

Wat heb ik toen gedaan:
Programmaknop op O gezet.
De was gecentrifugeerd op 1000 toeren. Dat verliep even goed maar daarna gingen de lampjes weer aan.
De was er uit gehaald
Aan de trommel gedraaid: opnieuw een tikkend geluid
Nieuwe was er in gedaan.
Wasprogramma op 40 gr aangezet en laten draaien.

Wie weet wat ik dan moet doen als straks alle lampjes weer gaan branden?
Wat zou er aan de hand kunnen zijn?
De handleiding is zeer beknopt, die biedt geen oplossing.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Techrax

    • #2
    Controleer of er op de motor waar de koolborstels over heen lopen, geen lamel omhoog is gekomen, zoja dan motor vervangen.
     

    WillekeB

    • #3
    Dank voor je reactie. Ik kan nog niet kijken naar die lamellen want Ik krijg de bouten van de motor niet los (kennis van mij heeft ze vast gedraaid).
    Ik kan nog wel wassen maar constateer dat bij de bonte was 40 gr de was niet fris ruikt
    Daarna heb ik een korte was gedraaid op 30 gr met wasverzachvter. Nu ruikt de was wel fris. Bij aanvang van het centrifugeren loopt het al mis. Rode lampje gaar branden en alle leds van de centrfugetoerentallen gaan branden en er klinkt een geluidsignaal 1x per 2 sec.
    Hat laten draaien van de trommel op een centrifugeerprogramma van meer dan 400 toeren lukt niet. Alleen het draaien met 400 toeren gaat wel.
    Zouden die lamellen echt het enige zijn wat er aan de hand is.
     

    Techrax

    • #4
    Zouden ook de koolborstels, module of verwarmingslement kunnen zijn. Maar begin eerst met het controleren van de lamellen en de koolborsels die drukken op de lamellen, indien de borstels korter dan 15 mm zijn, dienen ze vervangen te worden.
     

    WillekeB

    • #5
    Bedankt voor je reactie.
    De koolborstels zijn vervangen (beide). De een was wat langer dan de ander.
    Na het terugzetten van de snaar heb ik de trommel met de hand laten draaien. Hij liep geruisloos. Pa na het draaien van de was begon hij weer te 'ratelen' als je aan de trommel draait.
    Ik zal jouw mogelijke oorzaken aan mijn kennis doorgeven.
     

    Techrax

    • #6
    Mogelijk is de motor nu verbrand omdat u de motor niet eerst heeft laten centrifugeren op het laagste toerental en zonder belasting zodat de borstels kunnen inslijten waardoor er nu een vonkenregen is ontstaan en daardoor de motor verbrand is. Maar dit kan en hoeft niet.
     

    WillekeB

    • #7
    Oeps daar schrik ik van. Dat je niet zomaar weer mag gaan draaien wist ik niet. Was wel zo verstandig geweest. Ik laat er vanavond naar kijken. Wordt vervolgd!
    Anyway bedankt voor de tip!
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu