Wasmachine Bauknecht WA7740 lijkt 1 kant moeizaam te draaien

PieterD

  • #1
Ik heb een Wasmachine van het merk Bauknecht.
Type WA7740.

Nu hadden we al een tijdje last van vuilophoping in de afvoer.
Machine is zo'n 6 jaar oud en hoorde kortgeleden pas, wat overigens niet door de winkel verteld word en ook niet in het boekje staat, dat je met regelmaat ff die wasmachine op 95 graadjes moet laten draaien om dit vuil vanm zeepresten kwijt te raken anders gaan je lagers etc eraan.
Dus dat deden we net 4 weken. [ 2x gedaan dus ]

Tijdje geleden sloeg de aardlek eruit.
Machine piept even heel hoog als hij poogt te draaien.
Lijkt maar naar 1 kant dat te doen. Handwas gaat goed.
Maar ja dat is geen hoog toerental...
Ik heb de complete afvoer van voren naar achter gedemonteerd en schoongemaakt. Na alles weer gemonteerd te hebben bleef het probleem. Toen de motor eronder uit gehaald en bleek dat de koolborstels 0,7mm waren in rust. Dus ik naar onderdelen zaak en die hebben ze vervangen, maar op de collector zaten ook 2 braampjes die ze meteen ook bijgedraaid hebben. kosten 99,- eurootjes.

Motor er weer onder gemonteerd en nu nog steeds hetzelfde probleem.
V-Snaar is dus perfect.. op spanning etc.. Motor zou dus goed moeten zijn.
Of die zaak heeft mij genaaid! [sorry voor de uitspraak]

Ik heb het manchet verwijderd en ook deze schoon gemaakt.
Ook deze in zeer goede staat. Lampje tussen binnen- en buitentrommel gekoekeloerd. Maar niets gevonden en vrouwlief ook niets kwijt.

Probleem is dus niet opgelost.

Iemand een idee ?
Het is een zeer goede machine, dacht ik. maar nu al 99 euro uitgegeven en verdenk niet de lagers omdat hij met handwas zonder lawaai netjes draait. ook als ik met de hand ff de trommel draai gaat dit soepel. Zelfs als ik dit met de hand via de motor draai.. [zonder stekker erin natuurlijk]


Met Vriendelijke Groet,
Pieter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wij vragen op het forum om de nummers, het is wel zo sportief dat vragenstellers dan de nummers ook vermelden.
We vragen de nummers niet voor niets, van één type zijn meestal veel verschillende uitvoeringen.
Of het een symptoom is beoordelen de witgoedspecialisten wel.
 

PieterD

  • #3
Bij deze het nummer :)
Service code 8583 212 12000
 

Henny

  • #4
Tijdje geleden sloeg de aardlek eruit.
Machine piept even heel hoog als hij poogt te draaien.
Lijkt maar naar 1 kant dat te doen. Handwas gaat goed.
Graag een duidelijke omschrijving wat de machine nu precies wel en niet doet.
Neemt de machine normaal water in, wordt het verwarmt, gaat de trommel draaien, centrifugeert de machine, pompt deze geheel af?
 

PieterD

  • #5
Oh sorry inderdaad dat was ik vergeten...

Als ik een programma kies, maakt niet uit welke, pomt hij netjes water en verwarmt dit ook, echter als moet beginnen met draaien hoor je een harde piep en kiest hij de andere draairichting. Vervolgens poogt hij daar door te draaien wat hij heel soms even lukt voor 3 sec...
Hier foutcode F 06 wat mijns inziens koolborstels aangaf en welke ik dus ook heb laten vervangen door Renjac in Ede met bijslijpen collector voor 99 eurootjes. Na die foutcode uit- en aangezet en afpompen gekozen wat hij ook perfect doet...

Echter doe ik een handwas, dan draait hij netjes wel...
Bizar dus.. Lijkt wel of hoge toeren of centrifuge dus niet wil werken.
Want afpompen en centrifuge doet hij dus niet. Alleen afpompen...

Ik heb ook op alle toerentallen geprobeerd hoogste 1400, en dan steeds stapje lager. Dit lijkt geen verschil te brengen. Ga ik met de hand in de trommel ff kijken of hij stroef loopt krijg ik niet de indruk dat dit zo is.
[ stekker is eruit dan hoor ] en draai ik met mijn vingers aan de moter dan draait het vliegwiel netjes mee en ook de trommel. Dus geen kracht nodig om te draaien... Ik zou nog alles los kunnen halen van de motor zoals V-snaar en kijken of de motor dan ook bij start dat piepen geluid maakt en niet verder wil ?

Maar dan voel ik mij wel gebruikt gezien ik dan van mening ben als ik een motor breng voor vervanging kool borstels en men op de toonbank notabene al ziet dat er braampjes op de collector zitten en dit wille afdraaien dan ook kunnen testen, heel simpel of die motor echt nog wel goed is toch ?

Moest tot het einde van de dag wachten en hij ging om 12:00 uur beginnen dus hij is er ff mee bezig geweest wat ik dan ook begrijp...
Dan is ff spanning erop zetten om te kijken of hij echt goed is ook ff gedaan toch ? maar misschien loop ik nu weer op de feiten voorruit sorry daarvoor.... Ik zit nu namenlijk in twijfel om deze goede wasmachine te vervangen voor een hele goedkope van rond 250 euro of deze toch door een monteur te laten nakijken wat mij meer dan 150 euro zal gaan kosten ben ik bang...

Pieter
 

Witte Hond

  • #6
Ik ben inderdaad bang dat je motor kapot is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Probeer wat te regelen met de onderdelenzaak, zij hebben immers de motor niet goed doorgemeten, de prijs van het afdraaien zou wel van de prijs van de motor afmogen bij een beetje zaak.
 

PieterD

  • #8
Ga ik doen.
Dank jullie allen voor jullie hulp tot zover.

Wat kost zo'n beetje een nieuwe motor ?
160 euro ?

ik ga het volgende week proberen en schrijf hier dan nog het resultaat.

Pieter
 

Henny

  • #9
Betreft een Ceset MCA61/64-148 motor.

bestelnummer: 481236158382 (prijs ca. 130 euro)
 

PieterD

  • #10
Henny,

Kijk das dan nog wel te doen....
De Bauknecht is een goede machine...
Dan zet ik er liever een nieuwe motor in dan een nieuwe te kopen die minder toeren maakt, minder zuinig met energie is, etc...

Morgen ga ik er met de motor langs en doe ik hun het voorstel om de motor door te meten en met de bon van vorige week dat men misschien het toen al even had kunnen doen ? Dan had ik geen koolborstels hoeven halen en af te laten draaien. Op zich sowieso raar dat men niet meteen voorstelde om de motor te vervangen.. 99 euro reparatie kosten of 130 euro nieuwe motor... raar, maar vinden jullie ook wel denk ik..

Morgen eens babbelen daar, zonder boos te worden hihihihi..

Dank jullie allemaal voor de ongelooflijke snelle service :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu