Wasmachine Bauknecht WA3760 trommel draait niet

Dayenne

  • #1
Ik heb het al een paar keer meegemaakt de afgelopen jaren. Opeens slaat de wasmachine op tilt en doet helemaal niks meer. Afpompen lukt dan nog, maar centrifugeren ho maar. Uiteindelijk lost het probleem weer op en kan ik weer weken/maanden wassen zonder enig probleem.

Nu lukt dit helaas niet. Hij draait niet eens, laat staan centrifugeren.... Afpompen nog wel en loopt ook gewoon door het programma heen. Wat kan ik doen. Hij is al bijna 9 jaar oud, dus zn langste leven waarschijnlijk ook gehad, maar toch zou het fijn zijn als me de aanschaf van een nieuw bespaart kan blijven.

Filter heb ik leeg gemaakt, zat niks in. Ik mis geen beugels uit m'n BH's ;-). Moet ik er iemand bijhalen? Of kan ie naar de wasmachine hemel?

Alvast bedankt voor 't lezen en reageren.

Dayenne
 

Dayenne

  • #2
Inmiddels gelezen op dit forum dat de koolborstels waarschijnlijk versleten zijn. Enig idee hoeveel dat die dingen mij gaan kosten en welke dat ik moet hebben?

Oh ja jullie willen dan een serienummer, vrees dat ik dat niet zo bij de hand heb. De wasdroger staat er bovenop en ik ben niet bij machte om die eraf te halen.
Zodra ik 'm kan lezen geef ik 'm door.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Koolborstels (orgineel) kosten rond de 40 euro.
 

Dayenne

  • #4
Uiteindelijk toch maar die achterplaat eraf gehaald (wát een schroefjes!) en toen op zoek naar die motor.

Helemaal onder de kuip dus en met 2 grote bouten zat ie vast. Stekker lostrekken, was nog een heel karwei, zat het nog verankerd met iets. Na veel gepruts ook dat los gekregen en toen met de motor naar de onderdelen man.

Voor 31.50 nieuwe koolborstels erin gekregen en toen alles weer installeren. Dat ging makkelijker dan eruit halen trouwens ;-). En nu draait m'n machine weer als een zonnetje!

Dayenne
 

Dayenne

  • #5
Oh ja wat een geweldig forum is dit !!!

Bedankt nog voor je reactie Co, ik was toch nog goedkoper uit, maar was geen orgineel spul. Vond het wel spannend om te doen, weer wat geleerd vandaag dus!

Dank je wel.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Graag gedaan.
:mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu