Wasmachine Bauknecht WA3760 draait niet

Han

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb een Bauknecht WA3760, 9,5 jaar oud, serienummer 855496617000. Sinds enige maanden gaat het groene balkje (dat de voortgang v/h programma aangeeft) niet meer terug naar de begin-stand (helemaal links). Het blijft steken op ca. 2/3. Maar alles werkte nog, dus geen aandacht aan gegeven.

Maar sinds vorige week, ernstiger problemen. Eerst kon de machine niet meer centrifugeren. Met veel kunst-en-vliegwerk toch de machine leeg gepompt en de (natte) was eruit. Toen éénmaal een volledig programma gedraaid. Maar daarna...niets meer.

Bij starten van een programma wel het tikken van de timer (groene balkje schudt een beetje), heel kort wordt een beetje water ingenomen, trommel draait niet en de machine stopt waarbij alle lampjes knipperen en de pieptoon hoorbaar is.

Ik heb wel de koolborstels eruit gehaald, lijken mij aan de korte kant (wat is kort?), maar is dit de reden van de storing? Is de timer misschien stuk?
Wie heeft goede raad?

gr. Han
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien motor niet draait en koolborstels aan korte kant, dan beslist koolborstels vervangen, en niet verder proberen te draaien met de huidige koolborstels.
Dit om beschadiging van de motor te voorkomen.

Koolborstels zijn (bij alle merken) de meest voorkomende oorzaak van een motorprobleem.

Kort is minder dan ca 1 cm.
 

Han

  • #3
Ik heb de koolborstels vervangen.

Toen de machine toch open was, heb ik ook maar alle slangen schoongemaakt. Bovenin vond ik een dun slangetje (tussen waterinlaat van de kuip en waterinlaat) dat helemaal verstopt zal met smurrie. Het resultaat van deze acties is dat de machine nu weer draait.

Heb nog wel het probleem dat het groene balkje niet reageert/beweegt. Weet iemand daar de oorzaak van en een oplossing voor?

Maar tot zover: bedankt voor de reacties.
gr. Han
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vermoedelijk heb je het over het slangetje van de drukregelaar (pressostaat) maar dat weet ik zo niet zeker.

Door vaak op lage temperatuur wassen worden zeepresten onvoldoende weggespoeld, krijgen schimmels de kans te gaan groeien, en ontstaat dergelijke smurrie.

Je zou eens de machine een reinigingsbeurt met soda kunnen geven, zie daarvoor het bericht bovenaan de rubriek witgoed. En was eens enkele wasbeurten (met daartoe geschikt wasgoed) op zo hoog mogelijke temperatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu