Wasmachine Bauknecht WA1300 witte vlekken

Ligthart

  • #1
Betreft: Bauknecht wasmachine wa dolphin 1300

Bauknecht van bijna 5 jaar oud draait zijn programma te snel af.

Namelijk als ik een wasprogramma van 40 graden bonte was opzet en hij is op het moment daar, waar de beveiliging (deur dicht) erop gaat dan springt de tijd van 1.31 naar 0.57 of en springt weer terug naar 1.39.

Wat moet ik hier aan doen?

Het is ons ook op gevallen dat er nooit een laagje water voor miijn deurtje zit wat volgens ons wel hoort als hij eenmaal aan het draaien is.
De was is ook gedeeltelijk droog en ik krijg hem ook niet goed schoon. Laat ook regelmatig witte vlekken achter op de kleding en de manchet is erg smerig wat ook vlekken veroorzaakt.

Wat moeten wij hier aan doen?
Is dit zelf te verhelpen of moeten wij hier een dure monteur voor laten komen?
 

W.A. Vijn

  • #2
Geachte hr,

Witte vlekken komen vaak voor bij mensen die nogal regelmatig deodorant gebruiken. Zijn dan ook een beetje grijze vlekken.

Verder denk ik, dat u nog weinig op max. temparatuur hebt gewassen.
Hierdoor blijft het vuil uit de was aan de diverse onderdelen zitten waaronder ook in het deur manchet. Het beste kunt u hiervoor naar een goede drogist gaan en daar 1 ons citroenzuur ophalen.

Dit doet u in het apparaat wanner er water in zit, en u stelt de temperatuur op maximum. U wacht dan tot hij behoorlijk op temperatuur komt bijv. zo'n 80 graden en dan zet u hem op pauze. Na een half uur zet u hem weer even aan tot hij weer zo'n 80 graden heeft.

Dit doet u een keer of 3 a 4. Daarna laat u de machine gewoon geheel zijn programma afmaken. Natuurlijk dit alles zonder was en wasmiddelen er in. Het meeste vuil zal op deze manier wel weg zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu