Wasmachine afvoer aangesloten op dunne afvoerbuis van condenswaterafvoer CV

Don-s

  • #1
De vorige bewoner van ons huis heeft een mooie plek bedacht voor de wasmachine en de droger en vond het handig om dan de wasmachine zijn water te laten afvoeren op een buisje van 30 mm (denk ik). Het is de afvoerbuis van de cv ketel. Nu komt er bij het afpompen van de wasmachine water omhoog bij punt A. De sifons zijn niet vol of vies, er kan ergens een verstopping zitten, maar het water loopt verder overal goed weg. Het is een moderne wasmachine die met grote kracht het water wegpompt, ik denk dat dit gewoon geen handige oplossing is en het buisje gewoon niet bedoeld is voor het afvoeren van zoveel water in 1 keer.
Nu loopt dat afvoerbuisje de vloer in en heb ik geen idee waar dat ergens uitkomt. Het is veel werk om er een 50 mm buis in te maken. Wat zou een andere oplossing kunnen zijn?
Ik dacht zelf aan een soort van overstortbak zodat het wasmachine water in een grote tank komt waar het dan rustig uit kan stromen. Is dat een oplossing, of is er een handiger manier? Ik heb even een plaatje bijgevoegd ter verduidelijking. De wasmachine afvoer komt onder het linker sifon uit, maar het water wordt dus omhoog dat linker sifon ingestuwd (vooral water met zeepsop) en komt er dus op punt A uit. Alles suggesties zijn welkom.
r?
overloopsitiuatie.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het beste is gewoon meer werk je moet een 50mm afvoer hebben en daar kan dan de 32mm van de ketel op en via een T-stuk kan je met 40mm naar de wasmachine toe.
Lees ook deze topic eens door .
Vergroten afvoer wasmachine | KLUSIDEE.NL
 

Don-s

  • #3
Zou dat graag willen, maar dat is eigenlijk geen optie. Het pijpje wat de vloer in gaat is dus ook maar 32 mm. Het is niet zo dat het een verdieping lager uit het plafond komt. Geen idee hoe dit is aangelegd. Maar niet een kwestie van een groter gat in de vloer boren en een grotere pijp er in.
 

ABCDE

  • #4
Wat voor vloer? Hout? Beton? Waar zit je standleiding? Zit je badkamer er toevallig recht onder? Vaak een kwestie van boven de vloer naar achter het knieschot en dan daar direct de standleiding in die daar veelal 50 is en ook door het dak gaat.

32mm voor wasmachine is gewoon hopeloos.

Maar je zou sowieso punt A kunnen verhogen. Zo te zien zit daar de inlaatcombinatie op. Die kan hoger.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
Je zou er ook meteen na de sifon een stuk buis 125 met een verloop op kunnen zetten zodat er iets buffer ontstaat, maar het mooiste is en blijft de afvoer verzwaren
 
  • Like
Waarderingen: Klussen.

ABCDE

  • #6
Ook met buffer blijft punt A overlopen.
 

Don-s

  • #7
Het is een betonnen vloer, de cv zit op de 1e etage en in het midden van het huis. Leiding verzwaren is gewoon heel veel hak en breekwerk. Lijkt alsof de afvoer in de betonnen vloer loopt en van daar naar de badkamer. Geen idee waar alle leidingen lopen. Ook de standleiding niet. Lijkt wel of de standleiding door de spouw loopt met het huis van de buren (2 onder een kap) want ik zie de standleiding ook nergens op zolder.
 

ABCDE

  • #8
Waar gaat je ontspanleiding door het dak dan?
 

Don-s

  • #10
Die ontspanleiding, moet ik even nakijken. Volgens mij zie ik die dus niet door het dak gaan op zolder. Daar zit alleen een ontluchting voor de CV ketel. Maar van buiten zie ik wel nog een extra pijp zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu