Wasmachine AEG Öko Lavamat 4750 centrifugeert niet

Inge763

  • #1
Hoi,

Sinds gisteravond doet mijn wasmachine, een AEG Öko Lavamat 4750 (sensortronic) raar. Ik had er niet zoveel ingedaan, meestal prop ik hem helemaal vol. Ik kwam thuis en toen bleek wasgoed nog behoorlijk nat te zijn, terwijl programmaknop wel was doorgedraaid. Dus ik weer op centrifugeren gezet(zowel kort als lang geprobeerd);maar hij begon heel raar geluid te maken, hoog piepend geluid en had niet het idee dat er iets gebeurde. En dat klopte, wasgoed was nog steeds erg nat.

Zondag nog 3 wassen ingedaan (waaronder 1 klein wasje,met maar 1 kledingstuk),toen was er niks aan de hand. Hoe zou dit kunnen? Ik denk dat de wasmachine nu zeker jaar of 5 a 6 oud is. Heeft het nog zin iemand ernaar te laten kijken? Of kan ik voor dat geld maar beter een nieuwe kopen, maar dan geen AEG meer, die zijn heel duur. Iemand nog tips voor een goede wasmachine voor rond de 300 euro?

Groetjes,inge
 

Pepjo

  • #2
Tips op aankoopgebied doen we hier niet, voor het overige moet je even wachten op een witgoed-deskundige.

Ondertussen wel graag even de PNC code (product-nummer) vermelden.
 

Inge763

  • #3
PNC Code?Waar kan ik deze vinden? Ben nu niet thuis, maar mail dit vanaf mijn werk. Heb de wasmachine overigens 3 1/2 jaar geleden 2e hands gekocht, is van een oudere dame geweest, die hem volgens mij niet heel intensief heeft gebruikt.
 

Henny

  • #4
Als de trommel niet draait, met name als deze belast is, zullen vermoedelijk de koolborstels versleten zijn.
Om bij de motor (waar de koolborstels inzitten) te komen, moet je
de rechter zijplaat verwijderen.

Het PNC nummer vind je in het klepje bij de afvoerpomp.
 

Inge763

  • #5
Okay, bedankt voor het antwoord! Is het een kostbare zaak om de koolborstels te laten vervangen?(dit kan ik niet zelf vrees ik!)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Indien je het vervangen van koolborstels niet zelf kunt, kunnen wij je verder niet helpen. Dit is namelijk een klusforum voor doe-het-zelf "reparateurs" (voor wat betreft de witgoed-rubriek), dus je moet zoiets wel durven aanpakken.

Prijzen voor reparatie door monteurs worden niet gegeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu