Wasmachine AEG blijft hangen

Dremeysen

  • #1
Geachte heren,

mijn AEG Lavamat Souplesse wasmachine vertoont een probleem: reeds bij het opstarten loopt hij vast. Na wat onderzoek blijkt het probleem bij de motor onder de trommel te zitten: die draait eenvoudigweg niet. Alle contacten nagekeken en proper gemaakt; zelfde probleem. Daarom eens geprobeerd een programma op te starten en de trommel handmatig in beweging te zetten en jawel: met wat geknetter was het ding vertrokken. Ik heb dan ook de koolborstels grondig gekuist en nu spint hij weer als vanouds, maar dan vraag ik me af hoe lang dat gaat duren. Het toestel is tenslotte bijna veertien jaar oud en ik heb een dik jaar geleden de waterpomp al eens vervangen. Ik zou de motor kunnen demonteren om de borstels er eens uit te halen en te kijken hoe lang ze nog zijn, maar dat is op het eerste zicht niet zo eenvoudig. Wel las ik ergens op dit forum dat dergelijke borstels voor zo'n 40 euro te verkrijgen zouden zijn. Om kort te gaan: ik heb wat raad nodig. Puur intuïtief: zouden jullie aan een toestel van die leeftijd de kosten en het werk (minimaal een uur of drie, schat ik) nog doen, of profiteren van de solden en een vergelijkbare wasmachine nieuw aanschaffen aan de prijs van 579 in plaats van 699 euro?
Ik hoor het wel. Alvast mijn hartelijke dank voor jullie advies!
Vriendelijke groeten,

D. Remeysen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe kunt u de koolborstels kuisen en dan niet weten hoe lang ze zijn ?

Die koolborstels zijn trouwens veel goedkoper te koop, o.a. op internet.
 

Rammie

  • #3
Een veel voorkomend probleem bij AEG is dat het deksel van de zeepbak kapot gaat, hierin zitten tandwielen die je programma bepalen. Deze tandwielen zijn van kunststof en kunnen na aantal jaren tandjes afbreken, waardoor hij sommige delen van programma gaat over slaan.
Deze deksels zijn rechtstreeks te bestellen bij AEG en kunnen vrij prijzig zijn, ligt aan type wasmachine.

Het deksel is open te maken... Doe dit wel met beleid, anders zullen de clipjes afbreken en dan is het deksel niet meer te redden.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Beste rammie dit is bij een ouder typ geproduceerd tot 1999 niet bij deze
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu