Waskom kitten

Cojotho

  • #1
Beste klussers,

Binnenkort ga ik de waskom in het wasmeubel bevestigen.
Deze heeft een opstaande rand.

Hoe moet ik deze kitten?
Ruim kit spuiten op wastafel, waardoor deze na plaatsen de kit er onderuit drukt en hierna gladstrijken?
Of klein beetje kit onder rand en na plaatsen waskom nog een rups rondom waskom?
of....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een klein beetje kit op de rand, de wastafel ophangen en een rilletje kit rondom en dan afstrijken, gebruik niet teveel kit dat werkt niet mooi af.

Een dikke ril kit achter de wastafel levert problemen op wanneer de wastafel er ooit nog eens af moet.
 

Black Knight

  • #3
Ongeveer een jaartje terug is hier de badkamer verbouwd. Bij het plaatsen van de wasbakken in het blad heb ik ook gewoon een dunne rups onder de rand van de wasbakken gedaan en dan wasbak plaatsen en vastdrukken. Daarna gewoon met een schuin afgesneden teutje op de kitspuit de rand ineens strak afgespoten zonder bijwerken (kon de rand van de wasbak als geleiding voor het teutje gebruiken).
 

renehi

  • #4
Als je a/d onderzijde van de wasbak kit, bedenkt dan wel dat je er 'ooit' met een afbreekmesje door moet kunnen snijden anders wordt het een marteling om de wasbak los te krijgen. Als je aan de zijkant inspuit komt meestal ook al onder de wasbak kit te zitten, aangezien de meeste wasbakken een ronding hebben.
Het heeft mijzelf ooit een 2 jaar-oude wc-pot gekost, die ik uit het toilet moest halen i.v.m. nieuw tegelen toilet. Voormalige vriend ;-) , had de pot ook a/d onderzijde vast gekit en was niet los te snijden, zagen of whatever..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu