Wasemkap afvoer op plat dak

Pietertje123

  • #1
Hallo,

de wasemkapafvoerpijp gaat door de keukenmuur en komt uit in de garage. De garage heeft een plat dak en zit aan het huis vastgebouwd. Het dak van de garage is niet geïsoleerd. Dak is van vezelplaat met hierop de dakbedekking.

Heb een 100cm aluminium pijp door de spouwmuur heen gemaakt. Deze wil ik nu met een 90 graden bocht door het dak naar buiten voeren.

Vraag:
- was is de minimale afstand tussen de spouwmuur en de dakdoorvoer?
- is het monteren een kwestie van rond gat zagen, doorvoer plaatsen, vastschroeven en met dakleer vastbranden? Of is dit te simpel gedacht?

Groeten!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Redelijk in de richting.
Is het een koude garage dan heb je kans dat de damp in die aluminiumbuis gaat condenseren.
Hoe verder van de gevel, bovendaks, hoe minder kans dat de luchtjes toch de woning in komen.
De doorvoerplaatsen. Deze zet je bovenop de bestaande dakbedekking. Maak deze even schoon met een staalborstel. De plakplaat van de doorvoer zowel onder als boven reinigen met thinner, het beste is op de plakplaat een laag bitumen primer aan te brengen. De onderkant van de plakplaat een flinke rups bitumenkit. Doorvoer plaatsen en zet deze vast met 3 of 4 schroeven. Dan een manchet zowel op de plakplaat als op de dakbedekking branden.
Doe dit veilig blusser bij de hand en een paar handschoenen aan enz. Branden is wel een handigheidje.
 

Pietertje123

  • #3
Onlangs zei iemand dat ik dan de pijp niet helemaal horizontaal moet plaatsen maar enigsinds onder een hoek zodat de condens terugloopt de wasemkap in.

Vond niet bij een bedrijf (weet niet of ik de naam mag noemen) een "alu-dubbelwandige-plakplaat-dakontluchting". Met daarbij Sh Tixophalte en primer. Klinkt alsof ik dit niet hoef te branden maar gewoon plakken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mij lijkt het niet verstandig dat de condens weer terug komt naar de kap maar misschien kan het wel, mij niet weten van hoe.
Om een stuk dakbedekking op oude dakbedekking en aluminium te kitten vind ik geen geweldige oplossing.
Ik heb eigenlijk ook geen idee wat je zou moeten doen om dezelfde betrouwbare methode te krijgen als een bitumen manchet op de doorvoer en dakbedekking te branden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu