Warmte electrische apparaten

Schildpadjee

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn vriezer, koelkast, wasmachine en droger in de bijkeuken in een grote kast inbouwen.

Kan dat ivm warmteafgifte apparaten.

Ik wil er schuifwanden voor maken
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Achter koelkast en vriezer moet de lucht kunnen circuleren. Als het inbouwmodellen zijn, dan vind je in de montagehandleiding de specificaties hoe groot de ruimte achter het toestel moet zijn en hoe groot de roosters. Wil je apparaten inbouwen die voor vrijstaande plaatsing bedoeld zijn, dan moet je dat zelf bedenken.

Ook bij de droger zou je in de handleiding moeten kijken wat de eisen zijn voor be- en ontluchting.

Voor de wasmachine zie ik geen problemen. Houd wel rekening met trillingen. Je krijgt eventueel te maken met een hoop lawaai door de resonantie van je kast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een droger en koelkasten/vriezers bij elkaar in een kast gaat veel stroom kosten, de droger brengt warmte in de kast, daardoor kunnen de koelkast/vriezer hun warmte veel slechter kwijt.
 

Schildpadjee

  • #4
Gister gekeken, ik wil een schuifwand ervoor maken. achter blijft dan een geul open waardoor het ventileert achter de apparaten.

Goede oplossing?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Alleen achter een sleuf open is niet voldoende, ook aan de voorkant moet er een sleuf of rooster zitten aders is er geen ventilatie mogelijk.
Een droger geeft veel warmte af via de achterkant en de zijwanden, een condensdroger meer dan een droger met afvoer naar buiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu