Wanneer voegen na plaatsen tegels met montagekit

Woudwijk

  • #1
Ik zit in een situatie waarbij ik een klusjesman heb aangenomen om een lekkage in de badkamer te laten verhelpen. Echter is deze dusdanig te werk gegaan dat hij een aantal tegels heeft beschadigd. Nadat wij dit hem kenbaar gemaakt hebben heeft hij 'aangeboden' om dit te herstellen door de beschadigde tegels te vervangen door nieuwe tegels te lijmen met montagekit en deze dezelfde dag nog te voegen.

Is dit überhaubt mogelijk om te doen? En is het aanbrengen van de tegels met montagekit aan te raden? Ik kan namelijk hierover weinig tot niks terug vinden op de aanwezige fora.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijmen van tegels mbv. montagekit is niet onmogelijk, maar ook niet erg gebruikelijk. Meestal wordt een tegellijm (als poeder of als pasta) gebruikt.

Dat is alles dat ik ervan wil zeggen, want het betreft hier geen eigen uit te voeren kluswerk, maar iets wat door derden wordt gedaan. En daarvoor is Klusidee niet bedoeld.

Als je meer wilt weten over tegels lijmen, dan kun je de zoekfunctie van het forum gebruiken. Of via google zoeken naar de fabrikanten van tegellijmen en hun producten. Daar vind je ook de gebruiksvoorschriften van dergelijke lijmen en de bijbehorende voegspecies.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu