Wanneer stucgeleiderprofiel weghalen ? (tijdlijn stucwerk?)

Nachtwacht

  • #1
Goedendag,

ik heb het verhaal op klusidee over stucen gelezen en was nu van plan een wat grotere muur op deze manier aan te pakken (stucgeleider profielen plaatsen, hier tussen smeren, profielen weghalen en weer opvullen)

Ik wil niet met profielen werken die blijven zitten omdat ik een beetje bang ben dat als ik 5 jaar later in zo'n aluminium profiel boor dat ik wellicht teveel schade aanbreng... daarom wil ik met houten geleiders werken (dunne latjes van een paar millimeter dik)

Nu vroeg ik me vooral af, wanneer verwijder ik deze ? In het verhaal staat eigenlijk dat je ze "meteen" weer weg haalt. Ik ben een beetje bang dat als het gips nog een beetje te zacht is dat ik bij het opvullen van de gleuf nogal wat schade aan kan brengen.... Iemand een richtlijn van hoeveel minuten ik nou toch wel moet wachten ? (lastig omdat we geen laagdiktes weten etc. maar elke tip is welkom...)

Ik zou als beginneling dus heel graag een soort van globale tijdsrichtlijn hebben voor alle afzonderlijke stappen. Als iemand die weet te vinden ergens online hoor ik het graag, als iemand die hier geven kan dan bij voorbaat heel erg bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Na het aanbrengen van de stuclaag ga je meteen afreien. Hierna meteen de geleiders (alu of hout) verwijderen en de sporen opvullen.

Daarna kun je met een spacmes verder eea afwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu