Wandtegels tegen kozijn. Problematisch?

Mraze

  • #1
Beste klussers,

Tijdens het voegen van onze net getegelde wc, kwam ik er achter dat ik per ongeluk de wandtegels tegen het metalen deurkozijn heb geplaatst op sommige stukken. Gaat dit voor problemen zorgen?

zoja, wat zou dan een goede manier zijn om een stukje geplaatste tegel weg te halen? Een haakse slijper met diamant schrijf zou ik risicovol vinden, uit angst voor het beschadigen van de tegel, maar iets anders krijg ik niet bedacht.

Extra info:
- wandtegels zijn van geglazuurd keramiek in de maat 0,7 mm x 45 cm x 30 cm
- achter de wandtegels zitten stucplaten van 0,9 cm die verbonden zijn aan metalstud
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor dat soort dingen gebruik ik een oscillerende multitool met daarin een blad geschikt voor steen.
Zo'n blad ziet er dan zo uit:
blad.jpg


Maakt wel een enome herrie, dus buren waarschuwen als je dat gaat doen.
En gehoorbescherming gebruiken.
 

Sander 1972

  • #3
Daar trek je toch een kitje langs, zou niet gaan slijpen of wat dan ook. Dan is je kozijn er ook aan
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kans op schade aan de tegels op lange termijn lijkt me niet op te wegen tegen risico op beschadigingen van tegel of kozijn bij het slijpen. Heb net even bij mij gekeken, geglazuurde tegels zitten al bijna 30 jaar vrij strak tegen metalen deurkozijn, zit hooguit 2 mm voegsel tussen (geen kit) en ook dat is er nergens uit gedrukt. Gaat al 30 jaar goed. Blijkbaar werkt zo'n kozijn nauwelijks in de breedte.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als de tegels daadwerkelijk tegen het kozijn aan zitten, gaat dat naat mijn idee problemen geven bij hogere temperaturen. Je krijgt er ook geen kit meer tussen, want daar heb je inderdaad een kleine ruimte voor nodig, als is het maar een mm of zo.

De kozijnen kun je tijdens het slijpen beschermen met ducttape, eventueel meerdere lagen. Of hard karton ertegenaan plakken.

Mijn ervaring met zo'n blad is, dat het poeder niet zo wegspat als bij een draaiende slijpschijf. Heb het pal naast vinylbehang gedaan zonder bescherming en geen enkele schade gezien.
 

Mraze

  • #6
Er komt inderdaad nog een kitrand tussen het kozijn en de tegel wand, maar ik ben bang voor het uitzetten van materiaal, aangezien er geen ruimte tussen zit bij sommige tegels.

oscillerende multitool gebruiken is nog een goede tip. Ik had niet gedacht dat die door tegel zou kunnen komen, maar is het proberen waard!
 

Sander 1972

  • #7
Kozijn kan 2 kanten opwerken, zal wel los lopen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu