Wandje van gipsblokken op houtenvloer

Bernie80

 • #1
Wij willen een klein wandje maken tegen een bestaande muur van Ytong, de andere kant staat vrij. Het wandje willen wij maken van gipsblokken. Het wandje komt op een bestaande houten vloer (deze kan niet worden verwijderd). het wandje wordt ongeveer 265cm hoog en 33cm breed. Om extra stevigheid te geven willen wij blokken van 10cm dik gebruiken.

In verschillende fora wordt bij een houten ondervloer een regel gebruikt, waarop de blokken worden gezet. Moet deze regel worden vast geschroefd in de vloer of ligt deze los. Moet er tussen de regel en de vloer nog iets worden geplaatst (tape oid)?

Hoe maken wij het wandje vast aan het plafond? Een anker steekt volgens ons uit en komt dus in het zicht, wat geen mooi beeld vormt. Hoe is dit op te lossen?

Groeten

Bernie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Techno tim

  • #2
  Als het om 33 cm gaat zou ik het eerste blok op vloer lijmen met lijmkit (polymeer) daarna wel goed verankeren in bestaande Ytong muur. plafond idem wordt in de bouw vaak afgepurd maar zie zelf liever kit, dit is strakker en flexibel.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Als de bestaande wand al Ytong is, waarom het extra stukje dan niet?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu