Wanddoos voor wandlamp

maximus2579

  • #1
Hallo,

Ik heb onderstaande wanddozen in huis en het vreemde hiervan is dat de schroefgaten schuin zitten. Hoort hier nog een soort van ring op? Kan nu geen wandlamp eraan bevestigen.

iemand een idee?

Gr. Allie

doos.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Het is niet gebruikelijk dat die dozen er diagonaal in zitten. Maar je zou er een deksel op kunnen zetten en daarop de lamp bevestigen. Wat voor een lamp moet erop komen?

Overigens is het niet de bedoeling meerdere draden in hetelfde contact van een kroonsteen te steken. Gebruik voor doorlussen steeklasklemmen.
 

maximus2579

  • #3
Dank je. Zat ik ook al aan te denken. Er zit trouwens maar 1 blauwe in de kroonsteen. Als je inzoomt zie je dat hij er naast loopt ;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Ah oké dan heb ik niks gezegd.

Zulke deksel zou je kunnen helpen:
ABB_dksl_vinb_ds_wandplafond_Hafobox_kunstst_wit_diam_75mm.gif


Let wel, in verband met dubbele isolatie mogen er geen vreemde geleidende delen de inbouwdoos insteken. Het beste is dus om van binnenuit twee boutjes naar buiten te steken door het deksel op de plekken die overeenkomen met de lamp. De lamp schuif je dan over de boutjes en zet je met een moer vast. De kopjes van de bouten dien je dan wel te isoleren aan de binnenkant van de lasdoos. Voor zeskant koppen zijn speciale afdekdopjes te koop. En anders met isolatie tape aan de gang.
 

maximus2579

  • #5
Snap hem. Bedankt voor je idee.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Is dit geen doos met een draaibare ring?
Dit omdat de invoer wel van links lijkt te komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu