Wand verven gladde ondergrond..

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil een muur verven die nu geverfd is met een latex die afwasbaar dus hij is glad. kan ik er met normale latex erover heen en houdt deze het dan op een glade ondergrond??

Alvst bedankt voor de tips
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Bert, de laag die nu op de muur zit is waarschijnlijk geen latex, maar een (alkydhars) muurverf. Op Flexa.nl deze site vond ik de volgende tekst: "Waterverdunbare muurverf (latex) kan niet over een bestaande terpentine verdunbare (synthetische) laag aangebracht worden vanwege hechtingsproblemen. De volgende proef biedt uitkomst. Maak de bestaande laag nat met alcohol of spiritus. Als de laag vervolgens zacht wordt of gaat plakken is er sprake van een waterverdunbare muurverf of latex. Gebeurd er niets dan is er sprake van terpentine verdunbare laag."

Op die site staan trouwens veel praktische tips! Je moet alleen negeren dat er steeds het eigen merk genoemd wordt, van andere merken zijn dergelijke producten natuurlijk ook vaak verkrijgbaar! Zelf zou ik er, indien het inderdaad alkydharsverf is, er een laag matte of zijdeglans muurverf overheen doen, dan blijf je in dezelfde soort verf, maar het wordt mat...

Wel héél goed ontvetten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu