Wand herstellen

Jorik1

  • #1
Goedenavond,

Situatie
Ik ben bezig met het renoveren van mijn trap. Ik heb het tapijt eraf gehaald en ik ben van plan om overzettreden te gaan gebruiken. Dit heb ik op de bovenverdieping ook gedaan, alleen liep ik niet tegen onderstaand probleem aan, omdat de boventrap helemaal geschilderd was op halve maantjes tapijt in het midden na.

De overzettreden komen alleen op het gedeelte van de trap waar je op loopt. De zijkanten ga ik schilderen, alleen zit er nog ruimte tussen de gestucte muur en de trap. Dit komt omdat het tapijt hoger was, alleen dat wil ik nu netjes oplossen.

Mijn vraag
Hoe kan ik de tussenruimte (zie foto) netjes opvullen? Heb ik hier stuc voor nodig en kan een huis- tuinklusser dit zelf? Of kan ik dit op een iets makkelijke manier netjes glad maken en zo ja, welk product heb ik hier voor nodig?

Trap foto.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Ik zou het kitten als het mogelijk is, mat stuc gaat het toch scheuren door werking
 

Jorik1

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie.

-Als ik dit ga kitten, dan is het een kitrand van 1,5 cm. Is dat niet wat veel?
- Stel ik kies voor kit. Is het dan handig om kit te kiezen wat ook overschilderbaar is?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou er een latje op spijkeren, van boven naar beneden.
 

Jorik1

  • #5
@Ronny voor de duidelijkheid een latje op de zijkant van de trap. De dikte van het latje dan ongeveer 1,5 cm nemen wat precies de ruimte opvult, toch?
 

robdeb

  • #6
Kitten kan wel maar zal meer werk zijn dan latje wat @Ronny voorstelt. Mocht je toch voor kit kiezen, dan even een rugvulling in de kier stoppen en dan afkitten met een niet-craquelerende acrylaat kit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu