Wand geluidsisolatie

Christaco

 • #1
Hallo, ik heb op de slaapkamer op zolder last van geluid van de buren, ik heb de wand eerst geïsoleerd met isolux geluidsisolatie paketten, toen daartegenaan 4 mm dikke rubberen ondervloer tegen aan geniet, los van deze wand een extra wand met 4x4 balken met daartussen weer isolatie pakket en als eindlaag 12 mm vezelplaten, maar ik hoor nog steeds de buren.
Nu heb ik op internet info gevonden over het product:
aucustibloc heeft iemand hiermee ervaring?, is nogal prijzig.
grt Chris
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een zolder dan denk ik, een muur is deze lux dan met een spouw anders is het een blok steen. Dakbeschot, platen met isolatie of nog ouderwets met planken. Wat voor een vloer ligt er op je zolder, hout of beton. Ligt deze ongeveer gelijk met de onderste pannen.
  Hoe is de scheiding met de buren uitgevoerd. Lopen de panlatten van de buren in een lengte door naar jouw dak. Of zijn deze op de scheiding onderbroken. Panlatten kunnen ook geluid transporteren.
  Ik vermoed dat het geluid, omdat het een pannendak is, lekt op alle aansluitingen van hout op steen.
   

  Christaco

  • #3
  Dakopbouw v/d buren is later tegen mijn dakopbouw geplaatst, deze had een houten buiten kant. vloer/dakdelen lopen dus niet door, ook geen balken, weet niet hoe de buren hun dakopbouw hebben geïsoleerd denk met steen wol en gipsplaten.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wat hoor je van de buren? Weten zij ook dat je hun hoort?
   

  Christaco

  • #5
  Als de buren hard praten, horen we dat, evenals gehuil van kinderen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Dat soort geluiden zouden door die extra wand tegengehouden moeten worden. Nu ken ik die materialen niet precies, maar ervan uitgaande dat dat een goede wand oplevert, ligt flankerend geluid voor de hand, zoals Wgb aangeeft.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu