Wand 3cm verbreden, hoe???

HSB84

  • #1
Hallo.

Onze keuken was voorheen een gesloten keuken. Er is 1 wand uitgebroken (die naar de woonkamer) en het andere wandje is blijven staan. In de ruimte is dit nu dus een wandje van 50cm lang en 7cm breed wat de kamer in komt.
(ik weet niet of onderstaand "tekeningetje" goed over komt)
____
|
___ |_
|
|_________

Het probleem:
We hebben een nieuwe keuken besteld, en deze is geleverd. Echter door een meetfout loopt de waterkering van onze U vormige keuken niet helemaal door tot dit wandje. Er zit 3 cm tussen het einde van de waterkering en het begin van de wand.

De oplossingen die voorgedragen zijn vanuit onze omgeving:
1) een balk van 3cm dik tegen het wandje aanzetten, plank aflakken en daarna tegen de balk aanstuccen
2) enkele gipsplaten op elkaar tegen de muur aan schroeven en deze overstuccen.

Ik voorzie bij beide oplossingen wat moeilijkheden:
Balk: 1) er komt dus een afgelakte balk tegen het stucwerk aan, dit blijf je jammergenoeg altijd zien en er kunnen op termijn scheuren komen op de plek waar het hout het stucwerk raakt.

Gips: 1) de muur loopt niet helemaal recht, onder en boven zit zo'n 2 cm in.
2) het moeten dus stroken gips worden van 2,5m lang en 7cm breed. 7cm lijkt me te slank om niet te breken bij het bevestigen.
3) er moeten dus 3 platen op elkaar gezet worden om de 3cm dikte te bereiken. Dit lijkt me erg lastig, aangezien het breekbaar materiaal is. en daarbij moet het dus uitgevuld worden.

Ik zou wel het liefste zien dat alles gestuct wordt en we niet een lelijke, niet bijpassende balk in de muur hebben zitten...

Kan het ook, dat we met houten afstandshoudertjes 1 gipsplaat bevestigen, en de rest opvullen met Rotband?? Of krijg je nogsteeds dat het uit gaat zetten waardoor je alsnog scheuren krijt?

Graag advies!! We zijn wel een klein beetje handig, maar graag niet te ingewikkeld.

Heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet,
Sandra
 

Fiesiekus

  • #2
De gipsplaten kan je ook met montage kit aan de bestaande muur plakken (hoe glad is die?). Dan het resterende deel met gips opvullen. Tussen aanrechtblad en gipswand de kier opvullen met sanitairkit; gelijk aan de afwerking van de rest van het aanrechtblad t.o.v. de muur.
 

HSB84

  • #3
Fiesiekus, de muur is nogal ruw, zitten ook happen uit in sommige stukken. Er is een wandje afgesloopt en ik heb het zo goed en kwaad als het ging geprobeert om alle uitsteeksels eraf te tikken met een beitel.
Is het juist wel of niet goed als hij ruw is?

En bedoel je, dat ik dan alle 3 de platen aan elkaar "lijm" met montagekit, en de laatste tegen de muur?

En hoe kan ik het hetbeste oplossen als de muur schuinloopt, vanaf halverwegen kan ik hem dus niet op de muur lijmen, anders staat deze niet meer waterpas.

Bedankt!
 

Fiesiekus

  • #4
Lastig, denk dat je dan toch secuur moet gaan uitrachelen met latjes van verschillende dikte. Dan eventueel volstaan met 1 gipsplaat + gipslaag als afwerklaag.

Kan je foto's van het geval plaatsen?
 

HSB84

  • #5
Het wandje lijkt op deze foto (offline) rond de staan, maar hij is dus wel recht.

Aan de rechterzijde gaat gestuct worden, en aan de linker (keuken)zijde wordt hij betegeld.

het is op de foto niet goed te zien, maar tussen het aanrechtblad en de muur, mist dus 3cm waterkering.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de leverancier de keuken heeft ingemeten moet hij dat voor u oplossen, hebt u de keuken zelf ingemeten dan moet u zelf zorgen voor een oplossing.
 

Ralph

  • #7
Er zal toch een tegel of iets van een afwerking aan dat wandje moeten, ook al had je het wel passend. In geval van tegels kan je het opdikken met gips (roodband). Komt er bijv. een rvs plaat o.i.d. achter, dan kan je er idd een balkje achter doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Je kunt het wandje opvullen, door er een wedi of blauw plaat van 2 cm dik op aan te brengen.
Deze plaat kun je dan met dotten poedertegel lijm, precies op de juiste dikte aanbrengen.
Na het uitharden van de lijm, kun je de plaat eventueel nog vast zetten, met speciaal voor deze platen geschikte pluggen.

Over deze plaat, kun je dan de tegels en het stukwerk aanbrengen.
 

HSB84

  • #9
Jan, dit wordt lastig aangezien over 3 dagen de stucadoor al komt. Ik heb het wel aangekaart, maar ze kunnen toch niets doen op zo'n korte termijn, dus kunnen we het beter zelf oplossen.

Ralph, er komen wel tegels aan de kant van de keuken, maar het lijkt mij niet dat je dit 3cm over de muur kan laten steken. en daarbij, vanaf de andere kant ziet dit er natuurlijk niet uit. dit willen we ook laten stuccen, en om nu 3 cm stuc erop te zetten gaat me wat ver.

Peter, bedankt voor je tip, we gaan waarschijnlijk iets soortgelijks doen.

We willen nu dan gipsplaat (oid) tegen de rand aanzetten, en deze op schroeven stellen (dus schoeven de muur in, en op die manier waterpas stellen. Dan een paar latjes ertussen en daar de plaat op schoeven. De rest vullen we op met Rotband, met de hoop dat het over 2 dagen helemaal is gedroogd.

Bedankt voor het meedenken!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu